Velika Nutrija z vladnim huliganstvom

Neizpolnitev ustavne sodbe o sodniških plačah je predsednica države razglasila za pravno huliganstvo vlade. Ob neuresničenih več kot dvajsetih enakopravnih pravnih dokumentih Ustavnega sodišča Republike Slovenije je taka ocena predsednice države presenetljiva. Še zlasti, ker gre za doktorico pravnih znanosti in ker je bila izvoljena po volji vladajoče koalicije. Že ve, saj je ob nastopu mandata napovedala, da ne bo tiho. To pomeni, da je prepričana v posest resnice in pravice, da je nezmotljiva! Deo gratias!

Letošnja proslava Dražgoške bitke je bolj kot doslej razkrila, da gre za izrazito partijski dogodek, kar ustreza zgodovinski resnici. S tem ne zanikamo boja proti okupatorju. Le brez haska je bil, žrtev na nepartijski strani strahotna, človeška revščina nepopisna, kulturna škoda nepopravljiva, predvsem pa se vojna zato ni končala niti sekundo preje. Bo resnica končno zmagala? Je konec huliganstva nad zgodovino?

Že leta in mesece imamo v Sloveniji nepokopane pokojnike. Za Rome je kriv najbolj napredni župan Slovenije, v bistvu rasni in idejni nestrpnež. Vlada ne poskrbi za zemeljske ostanke nesrečnikov iz roškega brezna. Ni čudno, da ima v ljubljanskem županu največjega zagovornika in podpornika. Tudi za nadaljevanje razkrivanja največjega zločina v slovenski zgodovini ne kaže prave volje. »Gliha vkup štriha!«

Ministrstvo za kulturo ne ve, kje in kako bi našlo močnejšo in daljšo palico za udrihanje po Cerkvi v vseh možnih smereh. Zato, ker je stoletja hranila in ohranila največje kulturne spomenike, ki jih premoremo Slovenci. Ti niso potrebni za našo vernost, njeno izkazovanje, so pa zgodovinski dokaz vloge slovenskih kristjanov v zgodovini. To presega kulturno huliganstvo!

Slovenija je pod čedalje hujšim pritiskom nestrpnosti, ki se razglaša za levo. Celo najhujši pesimisti, tisti, ki niso poznali sedanjega direktorja RTVS, niso pričakovali tako surovih in brezobzirnih obračunov. Postaja huje kot 1945. leta, ko so uporabljali vsaj »rokavice«. Sedaj gre vse skupaj z ognjem in mečem. Kako bo, ko se bo oblast obrnila? Ali oni, ki se vzpenjajo na oblasti in moči, kaj mislijo, kako bodo sestopali? Na svetu ni nič, najmanj pa oblast, večnega. Ni nihče sposoben ustaviti tega huliganstva?

Država je brez osnovnih vrednostnih standardov. Celo njen nastanek je zaničevan. Potrditev dogajanja ob ukinitvi Muzeja slovenske osamosvojitve, ko so direktorju, sicer uglednemu znanstveniku, ki je moral najti zaposlitev v tujini, prepovedali delati, je našla potrditev ob nedavnem izbiranju kandidata za kmetijskega ministra. Pokopalo ga je tudi to, da je aktivno sodeloval pri slovenski osamosvojitvi. To je huje kot huliganstvo, to je pot v umor slovenstva, izničenje največjega dosežka Slovencev v zgodovini.

Opozicija je steber demokratične države. Pri nas ni samo demonizirana, ampak prikazovana kot največji sovražnik družbene ureditve. Strah pred politično konkurenco je patološki, kaže na huliganski odnos ponosnih dedičev morilskega komunizma do Slovencev in demokracije. Brez nje slovenske države ne bi vzpostavili! Logičen sklep iz predhodnega zapisa presega vse tisto, kar so pripisovali sovražnikom slovenstva v Dražgošah.

V ustavi piše, da je Slovenija socialna država. Ne mislimo odpirati zguljene teme o nedostopnosti zdravstvene in socialne pomoči in zaščite. Opozorili bi samo na norčevanje iz življenja večine državljanov, zlasti tistih, ki se bojijo, kako bodo preživeli dan, ki je pred njimi. Ponujajo jim košarice živil po cenah, ki realno niti ne morejo obstajati! Na samo to. Primerjava cen istih artiklov kaže, da so v primerjavi s sosednjimi državami, kjer so plače vsaj enkrat do štirikrat višje, pri nas enake ali višje. To konkretno pomeni, da je življenje, predvsem hrana, pri nas realno 3- do 4-krat dražje kot v Nemčiji. To in ne samo to je primer najbolj preprostega in iz vesolja vidnega ustavnega huliganstva. Za njim stoji oblast.

Ne mislimo pisati litanij huliganstva slovenske oblasti, ker mu ni videti konca. Gospe predsednici države smo lahko hvaležni za verjetno nehotene provokacije. Včasih smo govorili, da se Bog smeje, kadar si tatovi medsebojno kradejo. Vprašanje je, če se ob enačenju sedanje vlade s početjem huliganov lahko vsaj na skrivaj nasmehnemo. Preresno in pretežko je!

P. S.: Po namigu Toneta Vogrinca bi v zaščito vrednot slovenstva in spoštovanja do vseh, ki so v zgodovini zanj žrtvovali življenje, do konca vlade huliganstva, predlagali začasno preimenovanje Republike Slovenije v Republiko Velika nutrija. To so iz nje naredili oni, ki so govorili o Banana republiki!