Iz Bizovika je medicinsko osebje na oddelkih za covid-19 dobilo priboljšek

Na pobudo župljanov župnije Ljubljana Štepanja vas iz vasi Bizovik pri Ljubljani in župnijske Karitas so vaščani zbirali dobrote kot znak pozornosti za zdravstveno osebje v COVID-19 oddelkih v Kliničnem centru.

Takole so povabili na spletni strani župnije: “V Bizoviku bomo, namesto razdvajanja, ki ga je preveč v slovenskem prostoru, stopili skupaj in vsaj malo olepšali dan vsem tistim, ki skrbijo za bolnike, ki so okuženi s covid-19. Majhna pozornost. Ampak iz majhnega do majhnega lahko zraste veliko.

Zmenili smo se, da se jim prihodnji teden zahvalimo. Kdor bi želel na ta način sporočiti, da smo jim hvaležni, naj prinese tisto, kar bi jim rad podaril v ponedeljek, 9.11. med 17. in 19. uro pred trgovino v Bizoviku. Naslednji dan jim bomo to dostavili.”

Pobuda je presegla vsa pričakovanja, ljudje so hvaležni nosili.

Ali bo zaradi tega kakšen bolnik manj? Ne bo. Ali je osebje sedaj lačno? Ni. Je pa to lepa, topla in povezovalna poteza vaščanov na robu Ljubljane, poteza hvaležnosti za nečloveške napore, ki jih zdravstveno osebje preživlja v teh dneh. Verjamejo, da bo poteza naletela na posnemanje.

Tole je pa zahvala, ki so jo poslali skupaj z dobrotami:

Foto: Aleš Čerin