Vabilo: Ustvarjalni ogenj je v vsakem človeku

naslovnica ustvarjalni ogenjMohorjeva založba Celovec vabi na predstavitev knjige Ustvarjalni ogenj je v vsakem človeku avtorice Silve Matos. Pogovor o knjigi bo v sredo, 4. junija 2014 ob 18. uri, v Kavarni Union, Miklošičeva cesta 1 v Ljubljani.

Knjigo bodo predstavile: Silva Matos, avtorica, Maja Jug Hartman, urednica, Anja Hlača Ferjančič, voditeljica

Nova knjiga Silve Matos spodbuja ustvarjalnost. Poleg strokovnega vidika, ki se dotika vprašanj o ustvarjalnosti v različnih obdobjih človekovega življenja, poudarja, da je ustvarjalnost V VSAKEM ČLOVEKU. Ustvarjalnost ni le umetnost, kot si to največkrat predstavljamo ob tej besedi, ustvarjalnost se kaže v vsem delovanju.

Knjigo krasijo zgodbe neimenovanih pa tudi izkušnje velikih imen, ki so s svojimi koščki razmišljanj dali vsebini novo razsežnost. Knjiga je obogatena z likovnimi elementi, ilustracijami in motivacijskimi poudarki.

Silva Matos je življenjsko pot posvetila človeku. Kot žena, mati, kot psihologinja, kot človekoljub je tenkočutno odpirala poti do dobrih odnosov na vseh področjih življenja. Piše že od malega o sebi, o ljudeh, ki jih ima rada, o doživetjih v družini, širših odnosih, spodbudah za razvoj, o lepoti in grenkobah življenja – s tenkočutnostjo, spoštovanjem. Že kot študentka psihologije je začela predavati o lepem vedenju, o čuječnosti in spodbudah pri vzgoji. Po študiju integrativne psihoterapije spodbuja ljudi, da odkrivajo svoje kreativne potenciale, moči za obvladovanje stisk, možnosti za razvoj in vzpostavljanje lepšega in bolj uspešnega ter zdravega načina življenja. Izvedla je že nad tisoč predavanj, delavnic v različnih organizacijah in društvih, skupinah, razen tega pa nudi tudi individualno terapevtsko pomoč za ljudi v stiski. Leta 2012 je izdala knjigo Utrinki življenja.

Pripis uredništva: Knjigo je mogoče naročiti tudi preko Časnika na povezavi.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.