Vabilo: Predpremiera filma Jožeta Možine Urok Depale vasi

urok depale vasiVabimo Vas na predpremiero filma Urok Depale vasi, avtorja Jožeta Možine, ki bo jutri, v sredo 21. maja ob 20h v dvorcu Favetti v Skriljah pri Ajdovščini. Po premieri bo pogovor z avtorjem, ki ga bo vodil publicist Tino Mamić.

Film odstira šokantna ozadja razvpite afere Depala vas iz leta 1994, ki je bila povod za obračun z vrhom slovenske pomladi in restavracijo centrov moči iz dobe komunizma. Avtor Jože Možina nas z dokumentirano pripovedjo vodi na sled akterjev, naročnikov in skrivnostne vloge, ki jo je imel v zaroti uvožen agent jugoslovanske armade. V filmu, ki ga odlikujejo ekskluzivni zračni posnetki, izpostavlja, da so nedemokratične metode političnega boja, v prepletu z zlorabo prava proti političnim nasprotnikom, glavni razlog za vsesplošno nazadovanje v državi.

Dokumentarni film Urok Depale vasi bo na sporedu v torek, 27. maja 2014 ob 21h na TVS1.

Citati iz filma:

Rudi Šeligo, ob zamenjavi Janše 28. marca 1994: »Gre za restavracijo bivšega režima..Točno vedo centri moči, da če se odreže simbol Janez Janša, so spodrezane energije demokraciji in tudi samostojnosti.«

Niko Grafenauer ob aferi Depala vas:»Ugotavljam da se mi dogaja Bantustan! Udbomafija, kike, vse to, nenehoma, vsak dan doživljam!«

Janez Janša ob zamenjavi 28. marca 1994: »Tega glasovanje ne jemljem kot osebno tragedijo ampak kot politični dogodek. In tako bom ravnal tudi v prihodnje. Bil sem že v zaporu, na svobodi, na poziciji v opoziciji.. tako, da zame ne skrbite!

Pričanje – Radenko Radojčić: »Medije je potrebno dinamizirati tako, da se bodo strnili v popoln blok proti Janši«

 
_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.