Vabilo: Cvetoči klas pelina, Slovenski begunci v Avstriji po letu 1945

Cvetoci klas pelinaRazstava arhivskih fotografij o slovenskih beguncih v Avstriji po letu 1945

Rafaelova družba Vas vljudno vabi na predstavitev fotografske monografije Cvetoči klas pelina, Slovenski begunci v Avstriji po letu 1945 in odprtje razstave arhivskih fotografij, ki bo v ponedeljek, 13. oktobra 2014, ob 18.30 v Galeriji Družina, Krekov trg 1 v Ljubljani.

Fotografska monografija zajema čez tristo fotografij izbranih iz bogatega arhiva Rafaelove družbe. Izčrpen oris slovenskega povojnega begunstva s poudarkom na taboriščih v južni Avstriji je prispevala mag. Helena Jaklitsch. Knjiga je izšla v sozaložništvu Rafaelove družbe in Družine.

Rafaelova družba je doslej oblikovala šest različnih razstav, ki so obiskale že približno sto krajev v Sloveniji, v zamejstvu in po svetu. Zadnja razstava je bila pripravljena ob 70-letnici umika pred boljševiškim nasiljem in ob izidu fotografske monografije.

Knjigo in razstavo bodo predstavili: Tone Rode, direktor Družine, Lenart Rihar, urednik knjige, mag. Helena Jaklitsch, zgodovinarka, ter Majda in Alojz Starman, nekdanja taboriščnika.

Gost kulturnega programa bo Slovenski oktet.

Večer bo povezovala Edita Žugelj, radijska voditeljica in novinarka.

Razstava bo v Galeriji Družina na ogled do 30. oktobra 2014.

 
_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.