Vabilo: Blagoslovitev Parka spomina in opomina

Obeležje-1Občina Kamnik in Društvo Demos na Kamniškem vabita na uvodno dejanje ureditve Parka spomina in opomina v Kamniški Bistrici, v spomin vsem pokojnim žrtvam povojnih pobojev, ki so ostali v prikritih grobiščih v dolini Kamniške Bistrice – osem grobišč je odkritih v okolici Kopišč. Dogodek bo v soboto, 21. junija 2014, ob 18. uri, na Kopiščih v Kamniški Bistrici.

Mnogi svojci pokojnih, ki so iz različnih dežel, Črne gore, Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Avstrije, Nemčije in Slovenije, želijo na primeren in dostojen način počastiti in obiskovati kraj, kjer počivajo njihovi sorodniki in prijatelji. V Društvu Demos na Kamniškem so se odločili pomagati urediti ta grobišča in pripraviti primerno obeležje. Pri tem jih podpira Občina Kamnik, ki je za priprave primernega obeležja in parka imenovala Komisijo za reševanje vprašanj prikritih grobišč v Kamniški Bistrici, sodeluje pa tudi Komisija Vlade Republike Slovenije za reševanje vprašanj prikritih grobišč.

Prireditev, katere namen je predvsem blagoslovitev tega svetega kraja, bo ob krajšem kulturnem programu potekala v neposredni bližini grobišč na Kopiščih. Na prireditvi pričakujejo svojce pokojnih, njihove prijatelje in predstavnike Evangeličanske, Katoliške in Pravoslavne cerkve, ki bodo opravili verski obred.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.