Martinove nedelje se spominjamo po »presipavanju« volilnih glasov

Volitve s kroglicami na Martinovo nedeljo 1945 so bile izkoriščene za primitivno selekcijo državljanov na »naše in vaše« – kdo je za Tita in kdo je za kralja! Pri štetju kroglic pa so se te še »po potrebi presipavale«, kar se je tudi potem izvedelo, saj Tito ni smel biti poraženec. Ali ni sedaj na drugi strani luže v ZDA nekaj podobnega?

Martinova nedelja leta 1945 znana po tem, da so se presipavali volilni glasovi. Sedaj pa se slišijo se glasovi, da se je to dogajalo tudi na letošnjih predsedniških volitvah v ZDA.

Na eni strani je sedaj pri nas zmešnjava v zvezi s tem, kdo je plačnik huliganov na četrtkovem protestu proti vladi. Na drugi strani luže pa je zmešnjava v zvezi z volitvami za predsednika ZDA. V obeh primerih gre na rovaš levice.

Naši režimski mediji, ki so še vedno v službi komunizma oziroma so postkomunistični, se sedaj ubadajo z epidemijo covida-19 in kličejo na pomoč pri njenem obvladovanju. Malokdo od protestnikov upošteva predpisa o obveznem nošenju obraznih zaščitnih mask na ulici in o zbiranju ljudi na ulici. Takšna »demokracija« se je pravzaprav k nam prenesla iz SZ, z boljševističnim sodstvom »V imenu ljudstva« vred! Kaj pa sta potem pravičnost in resničnost?

Martinova nedelja 1945 v znamenju volilne prevare

Razlog, da s tem začnem, so prve volitve v še neformalnem komunizmu pri nas, ki so bile na Martinovo nedeljo leta 1945. Te so namreč krivec za nadaljnji razvoj naše nepravne države, pri čem nobene volitve niso izvzete, kar še v večini velja za postkomunizem, s katerim se še vedno ubadamo.

Kršitve prvih volitev v Titovi Jugoslaviji se nanašajo na popolno ignoriranje dogovora »treh velikih« iz jaltske konference, kjer se je februarja 1945 delil povojni svet. Za nas je bil osvojen Churchillov predlog »fifty : fifty«, ki je v osnovi sporazum med Titom in Ivanom Šubašičem (predsednik starojugoslovanske vlade v tujini), imenovan tudi Viški dogovor, podpisan 17. junija 1944 na otoku Visu. Dokument govori (imel sem ga priložnost videti v carskem dvorcu Livadnija na Jalti), da bo jugoslovanski povojni parlament sestavljen iz 38 komunističnih in 38 kraljevih poslancev.

So se tudi v ZDA »presipavali« volilni glasovi

Na omenjenih prvih volitvah pri nas 11. novembra 1945 pa sta Stalin in Tito ta dokument iz Jalte v celoti ignorirala in še več, te volitve s kroglicami so bile izkoriščene za primitivno selekcijo državljanov na »naše in vaše« – kdo je za Tita in kdo je za kralja! Izvedelo pa se je tudi, da so se odvržene kroglice v črno – kraljevo skrinjico na tajno poslušale. Pri štetju kroglic pa so se te še »po potrebi presipavale«, kar se je tudi potem izvedelo, saj Tito ni smel biti poraženec.

Ali ni sedaj na drugi strani luže v ZDA nekaj podobnega?

Ne da bi natolcevali, lahko rečemo, da nato skoraj pol stoletja nismo imeli volitev niti referenduma brez goljufanja. Tudi v postkomunizmu, s katerim se še ubadamo na ulicah, je bilo z volitvami podobno, čeprav so že bili navzoči nevtralni opazovalci volitev.