Utrinek: Zbiramo material za Albanijo

s. Cekuta, foto: Socialna akademija.
s. Slavka Cekuta, foto: Socialna akademija.

Konec avgusta se je skupinica mladih, navdušenih nad filmarijo, s kombijem podala v Elbasan (Albanija). V misijonskem centru, kjer deluje slovenska redovnica Slavka Cekuta, smo s puncami, ki tamkaj obiskujejo gledališki krožek, posneli 2 kratka filma ter nabrali tudi material za dokumentarec (Preberite si, kako smo se imeli.). Že ob tej priložnosti smo otrokom na misijonu pripeljali nekaj materiala za ustvarjanje in šolskih potrebščin. Sedaj pa želimo zbrati za cel kamion stvari in ga poslati v Albanijo v okviru Socialnega tedna.

Naša doživetja ter filmske izdelke iz Albanije bomo predstavili na večeru Lepota kaosa, 29. 9. 2014, ob 19.30 v Arrupejevi dvorani (Ul. Janeza Pavla II. 13, Ljubljana).

2. 10. 2014 ob 19.30 bo pri sv. Jakobu v Ljubljani dobrodelni koncert priljubljenega a capella gospel zbora Bee Geesus. Izkupiček prodaje vstopnic bo namenjen pokritju potnih stroškov prevoza zbranega materiala v Albanijo.

Otroci v mestu Elbasan živijo v precej slabših razmerah kot večina slovenskih otrok, zato bi želeli s sabo v Albanijo pripeljati tudi kaj stvari, ki bi jim na misijonu prišle prav. Zaradi krize, ki vlada tudi na naših tleh, prosimo, da darujete od tega, kar vam je preostalo, npr. od neuporabljenih potrebščin minulega šolskega leta. Stvari bomo zbrali skupaj, tako da bodo prišle do otrok lepo zapakirane, in ni potrebno, da za naš namen kupujete nove stvari.

Katere stvari bodo prišle prav?

Zlasti potrebščine za šolo in ustvarjanje, ki se jih v Elbasanu težko dobi ali pa so zelo drage:

  • bel, barvni in kolaž papir,
  • barvice, flumastri, svinčniki, vodenke, voščenke, tempera barve,
  • škarje, selotejp, lepilo, šolske puščice,
  • razni materiali za ustvarjanje (barve, bleščice, glina, volna …)

Glede oblačil pridejo prav predvsem bunde, športni copati in čevlji za jesen oz. zimo ter tudi nahrbtniki in torbe.

Zbiramo tudi hrano z dolgim rokom trajanja (zapakirano oz s takim datumom, da jo lahko otrokom pripravijo v prihajajočem šolskem letu): konzerve, riž …

Kam lahko prinesete stvari?

Stvari zbirajo na Socialni akademiji med delavniki od 9 do 16 h. Pokličete nas lahko na telefon 01 439 97 95 ali pošljete e-pošto na [email protected].

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.