Utrinek: Več sto družin na 8. festivalu družin

Foto: Iskreni.net.
Foto: Iskreni.net.

Na Otočcu se je ta konec tedna odvijal 8. festival družin, ki je prvič tridnevni dogodek in s tem največji tabor za družine v Sloveniji. Prvih 120 družin se je na jasi ob reki Krki utaborilo že v petek, tekom konca tedna pa so prišle še številne nove, skupaj okrog 400 družin.

Dogodek, ki je izrazito družinski, saj so aktivnosti in vsebine zastavljene tako, da vključujejo in nagovarjajo vse družinske člane, vključuje številne predstave, delavnice, igre, srečanja s poudarkom na doživetju narave (pot preživetja v naravi, delavnica opazovanja gozda, spoznavanje užitnih rastlin z Dariem Cortesejem, srečanje z malimi živalmi in Lipicanci …). Največje doživetje za mnoge otroke – za nekatere prvo tovrstno – pa je že prenočevanje v šotoru samo, večer ob tabornem ognju in kopanje v reki Krki.

Organizator tabora, družinska organizacija Zavod iskreni.net, pri pripravi dogodka sledi potrebam družin, ki so se izkazale v preteklih 7 letih festivala. Družine si želijo predvsem sproščenega druženja v naravi, brez pretirane potrošnje, novih doživetij, ki vključujejo vse družinske člane, ter prostor za medsebojno izmenjavo. Kot posebej dobrodošla sta se izkazala moški večer in popoldanski ženski klepet, na katerih starši delijo svojo izkušnjo družinskega življenja.

Več informacij o programu najdete na povezavi.

Mica Škoberne

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.