Naše leve brate sprašujem, čigav je denar?

Vir: LMŠ

Spoštovane poslanke in poslanci! Denar, ki ga oporekate Zavodu Iskreni, ni vaš. Zaslužili so ga drugi. Umirite se in malo potrpite! Poleg vse zmede, ki jo povzročate, se tudi smešite.

Družbene, kulturne in politične razmere v Sloveniji in hkrati v vsem zahodnem svetu se hitro slabšajo. Pri nas imamo trenutno izbruh naprednjaškega besa zaradi odobritve denarne pomoči iz državnega proračuna nazadnjaškemu zavodu Iskreni. Za tak odziv nekaterih poslancev koalicije KUL ni razumskih razlogov. Ne gre za nasprotovanje iz preračunljivih političnih razlogov niti ne zaradi sebičnosti in nevoščljivosti, temveč za izraz globoke frustracije, ker se v svoji opozicijski legi počutijo ponižane in postavljene pred vrata na veter in dež. Zato mečejo kamne v okna, tolčejo po vratih in kujejo bridko maščevanje za čas, ko jim bo spet uspelo zasesti udobne sedeže okoli mizice pogrni se.

Že nekoliko naveličan stanovalec hiše bi jim najraje odprl vrata, da bo mir. Tako se morda počuti nekdo, ki je sit nenehnega sitnarjenja, jamranja, cepetanja in zmerjanja ideoloških izbrancev in dedičev še pred nedavnim živega komunizma. To je le ena (psihološka) stran nezadovoljnežev, ki morajo trpeti vlado, ki ni njihova. Druga je preračunljiva taktika utrujanja vlade, njenih ministrov in predsednika Janeza Janše. Javnost nagovarjajo v z besednim zakladom revnem jeziku mračnjaštva, nazadnjaštva, klerikalizma, boja proti čarovnicam, oblasti ljudstva ipd.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

Levi poslanci s svojimi izpadi ne povzročajo le zmede, ampak se tudi smešijo

Vsi drugi pa smo bolj ali manj brezskrbni kot človek, ki je padel s stolpnice in pomahal sosedom v četrtem nadstropju: »Za zdaj je še vse v redu.« Ali se nam ne zdi, da bi morali nekaj reči? Glasno in odločno! Saj nismo pajaci. Če tega ne storimo, bomo kmalu ugotovili, da se jih bojimo. Naši levi bratje nas mrcvarijo po mili volji, mi pa se vsemu uklanjamo s tiho vdanostjo. So še vedno naši gospodarji?

Spoštovane poslanke in poslanci Alenka Bratušek, Tanja Fajon, Jerca Korče, Luka Mesec, Marjan Šarec, Aljaž Kovačič, Marko Koprivc, Matej Tašner Vatovec in drugi! Denar, ki ga oporekate Zavodu Iskreni, ni vaš. Zaslužili so ga drugi. Vi imate dolžnost, da ga kot predstavniki ljudstva razporejate po načelu pravičnosti in v skladu s pravili. Tudi tistim, ki niso vaših nazorskih in političnih opredelitev. Umirite se in malo potrpite! Poleg vse zmede, ki jo povzročate, se tudi smešite.