Utrinek: Nadškof Twal – “Ne kaznujte vseh Palestincev zaradi Hamasa”

Foto: ivarfjeld.com.
Foto: ivarfjeld.com.

Washingtonski Catholic News Servic je v sredo intervjuval jeruzalemskega nadškofa Fouada Twala. V nadvse zanimivem in pretresljivem intervjuju je Twal dejal, da je nemogoče za izraelsko vojsko, da bi se pri obstreljevanju Hamasovih raketnih oporišč, izognila civilistom.

»Ljudje se mogoče ne strinjajo s Hamasom, ki nadzoruje področje Gaze, vendar ne smemo kaznovati prebivalstvo zato, ker se vi ne strinjate s Hamasom«, je poudaril Twal. »Imamo na stotine mrtvih, nedolžnih, mater, otrok, študentov. V Gazi, kjer so izraelske sile udarile, ni zaklonišč. Izraelci so mnogo na boljšem, ker imajo bombna in raketna zaklonišča, kamor se lahko zatečejo kadarkoli. V Gazi nimamo ničesar, ni zaklonišč, ljudje so na ulicah. Cerkev absolutno obsoja tudi izstreljevanje Hamasovih raket« je dejal Twal. » Bolje je biti dober sosed za vedno, kot večni sovražnik. Naša naloga je, da izboljšamo tukajšnjo situacijo. Naša prisotnost v sveti deželi je naša misija. Tukaj smo priče naše morebitne odrešitve. Smo cerkev kalvarije, trpljenja. Moramo se spomniti, da je Gospod pred nami trpel v tej deželi«, so bile še nadškofove besede.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.