Utrinek: Delovni tabor Streha nad glavo – 2014

delovni tabor streha nad glavo karitasŠkofijska karitas Koper in Škofijska gimnazija Vipava tudi letos od 3. do 14. avgusta organizirata delovni tabor Streha nad glavo.

S sredstvi, ki so bila zbrana v akciji Ne pozabimo bodo pomagali pri gradnji hiše socialno ogroženi družini v Novi Topoli. V družini živi starejša mati z dvema sinovoma. Sinova sta osebi s posebnimi potrebami. Poleg tega pa bodo pomagali še drugim ljudem pri različnih vzdrževalnih delih ali pri čiščenju posledic poplav.

Škofijska karitas Koper je pobratena s Škofijsko karitas Banja Luka, zato se vsako leto sredstva, ki se zberejo v postni akciji Ne pozabimo namenijo eni ali več družinam v stiski na njihovem področju. S zbranimi sredstvi se kupi gradbeni materiali, s katerim mladi, večinoma dijaki Škofijske gimnazije Vipava, pomagajo do strehe nad glavo družini, ki jo na njihovem terenu izbere Škofijska karitas Banja Luka. Letos je to že 13. delovni tabor, udeležuje se ga 22 prostovoljcev, večinoma dijakov Škofijske gimnazije Vipava, kakor tudi mojstri – prostovoljci in predstavniki Karitas in Gimnazije.

Sodelovanje z Banjaluško karitas teče že vrsto let, poleg akcije Streha nad glavo, teče tudi akcija Posvojitev na razdaljo, saj je 76 otrok vključeno v Posvojitev na razdaljo, kar pomeni 300 EUR letno pomoči posameznemu otroku. Tudi ob letošnjih poplavah je Škofijska karitas Koper zbrala in poslala na področje Škofijske karitas Banja Luka dva zabojnika humanitarne pomoči.

Jožica Ličen

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.