Urednica One Sabina Obolnar tudi spada med tiste, ki jih je »jebeno več«

Sabina Obolnar, urednica One

Ko sem še poučevala dijake, sem poudarjala družbeno odgovorno vlogo tudi lastnikov privatnih podjetij (in lastnikov tiskanih medijev). Ker Ono prebirajo tudi bralci in bralke Slovenskih novic (s še vedno visoko naklado, glede na druge tiskane medije), igra ta ženska revija pomembno vlogo pri vsakokratnih volitvah in pri utrjevanju pravoverne ali rušenju neprave oblastne strukture.

Pisem avtorjev, ki niso pravoverni, Sabina Obolnar ne objavlja, z veseljem pa objavlja izjave, ki blatijo tiste, ki jih je po njenem treba blatiti

Tega se zaveda ne le lastnik Dela. Bil je med ustanovitelji kluba Forum 21, katerega člani so se pod parolo nacionalnega interesa polastili družbenega premoženja – po Marxu naj bi bila to prvotna akumulacija kapitala. To jim je uspelo s pomočjo bančnega sistema, tudi centralne banke, ki je zanemarila nadzorno vlogo nad poslovnimi bankami, ki jih je takrat obvladovala stara in mlada garda – kontinuiteta. Tega se zaveda tudi pravoverna urednica One Sabina Obolnar.
Meni, ki nisem prave vere, nikakor ne objavlja pisem – replik, zato se ne oglašam več. Tega pa Onine bralke ne vedo, saj urednico v pismih redno hvalijo kot objektivno, ker da objavlja različna mnenja. Dokaz, da to ne drži, sem objavila tukaj. https://www.mojcavocko.si/manipulativne-lazi-in-cenzura-urednice-sabine-obolnar/
Ne le intervjuji pred volitvami, ko so razne kulturne delavke blatile razrednega sovražnika (Judita Zidar je živela v »s skoraj nacistični državi« – upam, da je danes srečna. Jožica Avbelj je redno biciklirala po Ljubljani, ker »ni bilo demokracije«, ker je oblast Slovenijo razprodala in ker »nas sramotijo po vsem svetu«. – Kdo, g. Janša in g. Logar? jo tukaj sprašujem (Ona, 4. 1. 2022).
Tudi enoumna sovražna politikantska pisma bralk in bralcev npr. bralca iz Ljubljane: »Vse negativne človeške lastnosti združene v eni osebi – to je Janez Janša (Šolski primer)« (31. maja 2022), kažejo na nizek nivo revije, ki bi rada bila …

Vlado Miheljak piše o ljudeh, ki da se ne zavedajo svojih omejitev. On si jih je pustil postaviti

Urednica si je pri Mladini izposodila družbeno-političnega delavca Vlada Miheljaka (»analitik družbenih procesov« je dodala novinarka N. V.), ki tako kot Janez Markeš pri Sobotni prilogi Dela ne more preživeti brez blatenja uveljavljenega in spoštovanega (tudi zunaj meja Slovenije) politika Janeza Janše.
Miheljakove sovražne izjave so bile objavljene v Oni tudi pred volitvami, v rubriki Izjave tedna, kjer nas je 5. julija 2022 zopet nagovarjal zmagovalec volitev, ki je tik pred volitvami kupil stranko (meritorni politiki jo dolgoročno ustvarjajo) in so mu plačanci (z denarjem Gen-i) izbirali kandidate ter ga še vedno obiskujejo v Solkanu. Me prav zanima, kako bo njegova kandidatka za predsednico države Marta Kos »na novo osmislila to funkcijo in ji dala pravi pečat, ki je v zadnjem času mogoče malce zbledel«, kot je razlagal na tiskovni konferenci. Sem pa takrat opazila ducat mladeničev, ki so kandidatko in predsednika spremljali od zadaj, in se spraševala, ali je to nova mlada garda Svobode?
Miheljak je še en »jebeno več« ekspert o nacionalni RTV.
Prebrala sem le njegovo prvo izjavo o vodstvu RTVS (poudarjen rdeči tisk, več branja bi mi pokvarilo apetit pred dobrim domačim kosilom), njegovo žaljivo izjavo o »nevarnih ljudeh, ker jih glede na kognitivni in intelektualni potencial, s katerim se ponašajo, funkcija presega. To so ljudje, ki se ne zavedajo svojih omejitev«, je zaključil.
Njegova izjava mi je potrdila resnico, da se ta visokošolski učitelj zares ne zaveda svojih intelektualnih omejitev.

Nina Krajnik ne bo dobila prostora v Oni, drugi pišejo o njej, kot si želijo

Zakaj urednica One ni pripravila intervjuja z mlado, toda mednarodno znano kandidatko za predsednico države, ki se zaveda svojih intelektualni in etičnih vrednot in je pravo nasprotje obeh hladnih etabliranih kandidatk kontinuitete? Mlado kandidatko za predsednico, ki ob vsakem javnem nastopu iskreno in prijazno, brez izključevanja, nagovori vse državljane in ne pade na parolo antijanšizma, ki jo agitpropovsko ponavljajo monopolno prevzeti mediji in »postkomunistična štefančič-miheljak-milosavljević-splichal elita«!
In, saj ni res, pa je: v reviji je izjava nekega Alema Maksutija, ki namesto gospe Nine razlaga, kdo je Nina Krajnik. Halo?
Urednica je med izjave tedna uvrstila tudi izjavo Pirc Musarjeve, češ da jo je Nina Krajnik označila za levo privatizerko (N1, 28. 6. 20022), ni pa dodala odgovora Krajnikove, da tega v tvitu ni izjavila – v resnici je napisala, da so podporniki Nataše Pirc Musar levi privatizerji (sic!). Takele urednike ‘mamo – tudi v ženskih revijah!