Urednica One avtorjem z desne še vedno ne pusti svobode izražanja

Vir: 24KUL

O medijih in vladavini prava sem kritično pisala v Pismih bralcev različnih medijev – običajno sem se oglasila z nasprotnim mnenjem (replika) bodisi novinarju ali pa bralcu medija.
Bistvo medijske svobode je prav v soočenju različnih mnenj.

Tudi urednico One Sabino Obolnar sem že obdelala. Drugače kot pri njej in mnogih na Delu so moji prispevki opremljeni z dokazi (viri), s katerimi utemeljujem zapisano (resnica).

Urednica One odgovarja brez argumentov, a žaljivo

No, sedaj pa je urednica One udarila nazaj, kar v svojem zadnjem uvodniku (Ona, 12. julija 2022). Piše, da jo nadlegujem s svojimi teorijami, posiljujem s svojimi idejami in sem žaljiva in skrajno vsiljiva …, “da moramo nujno intervjuvati predsedniško kandidatko” in nadaljuje z razlago domačijskega pohlepa in ji kolegica razloži, da “gre za osebe, ki so premaknjene, prepričane, da jim pripada vse, pohlepne z narcisoidno motnjo …”

Ojoj, kakšna narcisoidna hudobnica sem, ker sem v prispevkih ponavljala bodisi besede urednice, bodisi besede njenih intervjuvank(cev) in tudi njen(?) izbor izjav tedna, ki diskreditirajo, stigmatizirajo razrednega sovražnika, ki seveda ni Svetlana Makarovič. Ta dokazano sovraži, pa je vseeno ljubljenka One! Pokvarjeno!

In še to

Ne le od ženske revije, predvsem od urednika Sobotne priloge Dela bi pričakovala, da bo po najavi nove predsedniške kandidatke, mednarodno znane dr. Nine Krajnik, opravil z njo intervju oz. v prejšnjem sporočilu sem predlagala novinarko Patricijo Maličev. Nika Kovač, celo nominirana za osebnost Dela, ji ne seže niti do kolen kot ne seže niti starosti – aktivnemu državljanu Viliju Kovačiču.
Je Krajnikova ignorirana, ker je inteligentna, brez zavor pri izražanju lastnega mnenja in kritiki pravovernih oseb ali pohvali nepravovernih? Ker ni levičarka, jo je treba stigmatizirati kot skrajno desničarko?
Lepo je citirala Lacana (intervju z dr. J. Možino): “Jaz pazim, kaj govorim, merim svoje besede, zato ugotavljam, da nisem levičar.”
No, na Delu prevladujejo levičarji, vsak teden to potrjujeta kolumnist neoliberalec Janez Markeš in njegov učenec, plenilski Uroš Esih.