Nič novega na sončni strani Alp

Tanja Fajon / Foto: STA

Vlado Kreslin v eni od svojih uspešnic prepeva: »Hej pa to sem že videl, to sem že doživel, stal pod tvojim oknom, ljubosumje grel …« A ne bom o Vladu in njegovi pesmi, ampak o resoluciji, ki so jo v Evropskem parlamentu sprejeli o vladavini prava s poudarkom na tem, da naj vladajoči zagotovijo spoštljiv način reševanja problemov. In ker je ta afera zrasla na zelniku evropske poslanke ter predsednice slovenskih socialdemokratov(?) Tanje Fajon, ki je ponosna naslednica komunistov In ker je bila afera izvožena v EZ ter uvožena od tam v obliki resolucije, je treba to nekoliko pokomentirati. Z dokazi kajpada, saj nisem ponosni naslednik komunistov, ki otresajo na počez.

Ponosna naslednica komunistov se hodi jokat v Evropski parlament, ker bi se ji pri nas smejali

Dokazov pa kolikor hočete in ponje ni treba daleč v preteklost. Spomnite se kolesarskih protestov, ki jih je organiziral in vodil Jaša Jenull, sinček okrožnega tožilca: zadaj žaljivi napisi in parole: »Smrt janšizmu!« spredaj pa poslanci KUL-a in ponosni nasledniki. Pa zdaj malo nazaj, a ne prav daleč. V neko vroče poletje. Na Gorenjskem so gorele šupe, kozolci in potem so ugotovili, da je bil ogenj podtaknjen, krivec pa piroman, sicer prostovoljni gasilec. Podtakneš ogenj, potem pa veselo gasiš. To, kar počnejo ponosni nasledniki komunistov, je povsem enako: povzročijo nemire, potem pa igrajo spoštljive mirilce, in ker bi se jim tu, v Sloveniji, smejali, se hodijo jokat v Evropski parlament.

Pa se podajmo še nekoliko dlje v preteklost, ker so pravi vzroki in posledice nastajali in so danes neskončen vir idej, čeravno – roko na srce – gre zdaj za slabe imitatorje. Kateremu vzroku pripisuje nastanek vaških straž v Ljubljanski pokrajini med 2. svetovno vojno kot predhodnice domobranstva? So jih organizirali zaradi potepuških kužkov in muck ter zaradi regljanja žab na Ljubljanskem barju? Najbrž ne. In potem nam kot po juhici priplava knjiga Titova velika prevara, v kateri britanski pisec Peter Batty piše na podlagi dokumentov in pričevanj, kako je Tito prevaral britanskega predsednika Churchilla, da je odtegnil vojaško pomoč četnikom in jo namenil partizanom, češ da bo povojna Jugoslavija demokratična država. In je bila od avgusta do 29. novembra 1945 – DFJ, Demokratična federativna Jugoslavija, potem pa so jo spremenili v FLRJ, Federativno ljudsko republiko Jugoslavijo.

V zvezi z avtoriteto sodstva se spomnimo vicev o kazni za ukradeno rolico papirja in oprostitvi za krajo tovarne

Marjan Šarec ima koalicijo, ki nima več nobene legitimnostiDemokracija je torej v državi, kjer črpajo ideje ponosni nasledniki komunistov, trajala od avgusta do konca novembra 1945. Resolucija, ki naj bi jo obravnavali v Evropskem parlamentu, bo zadevala tudi vladavino prava pri nas. Je mar slovensko ljudstvo krivo, če sodstvo nima avtoritete, kot bi si jo zaslužilo? Saj vendar poznate tiste vice o kazni za ukradeno rolico toaletnega papirja in o oprostitvi ali zastaranju zaradi ukradene tovarne. So si mar to ljudje izmislili?

Je sploh smiselno še kaj dodati? Nemara to, da je povsem na mestu, da se predsednik vlade Janez Janša ne mara srečati niti pogovarjati s komisijo Evropskega parlamenta o vseh teh prismodarijah, izvoženih s strani ponosne naslednice komunistov Tanje Fajon. In ob vsem tem si zastavljam eno samo vprašanje: kdaj bo jedrna Evropa spoznala, da gre tudi zdaj za prevaro t. i. socialdemokratov, v resnici pa ponosnih prevarantskih naslednikov komunistov, ki jim je edini cilj – oblast, pa naj stane, kolikor hoče.