T. Štih, blog: Pomlad je…

Še preden je Janukovič s pomočjo represivnega aparata in z izdatno rusko podporo iz politične tekme izločil opozicijsko voditeljico Julijo Timošenko; smo v Sloveniji poslali policijo nad neposlušnega in domnevno pedofilskega poslanca Magajno.

Nadlegovanje političnih nasprotnikov z uporabo represivnega aparata je do popolnosti izpilila ministrica Katarina Kresal. V postopkih pred njeno policijo so se znašli skoraj vsi opozicijski voditelji, ki jih je njena politična opcija smatrala za nevarne režimu. Represivni organi so preiskovali celo poroko opozicijskega voditelja Janeza Janše.

Ni pomembno, da so si preganjani programsko povsem tuji in tudi politično nimajo veliko skupnega: kot denimo Žiga Turk, Franc Kangler, Janez Šušteršič, Zmago Jelinčič, Janez Janša, Zvonko Černač, Vasko Simoniti, Bernard Brščič in France Cukjati. Pomembneje je tisto, kar jim je skupno: potencial ogroziti absolutno oblast levice in obsoječe razmerje sil v državi in da nihče izmed njih ne pripada “pravim”.

Lahko rečete, da je pač desnica v Sloveniji bolj pokvarjena in delikventna od levice. Ampak če bi bilo to res, potem bi bila Slovenija danes pravni Eldorado. Levica pri nas namreč vlada z minimalnimi motnjami skoraj 60 let, pri čemur 45 let sploh ni imela nikakršne opozicije. Kam se je torej izgubila vsa ta silna poštenost in pravnost?

In podvprašanje – kako to da po vsem socializmu, nedemokratičnemu in “demokratičnemu”, zdaj z nečloveškim in zdaj s človeškim obrazom, odsotnosti kapitalizma in liberalnosti, državnem intervencionizmu in prerazdeljevanju /k vsakomur po njegovih potrebah od vsakogar po njegovih sposobnostih/ nimamo vsi po 10.000 evrov plače, ampak nam upokojenci životarijo s 500 evri? In tudi nikoli niso imeli več? Za razliko od upokojencev, ki so vse življenje preživeli na brutalnem, neoliberalnem in kapitalističnem zapadu in zdaj živijo bolje od naših staršev?

Tragiko na stran. Matematika pravi, da imamo zelo velik problem. Po Gaussovi krivulji bi namreč moralo biti preganjanih neprimerno več levih politikov, saj so mnogo številčnejši in na oblasti mnogo dlje.

Pa ni tako.

Več lahko preberete na blogu Libertarec.