Študenti FDV s pomočjo ŠOU namesto v Bruselj v Kumrovec

souPREJELI SMO. Izjava za javnost.

V Mladi Sloveniji – podmladku NSi smo ogorčeni nad izletom študentske organizacije fakultete za družbene vede v Titov rojstni kraj, Kumrovec in to na dan, ko nekateri praznujejo njegovo rojstvo.

Še bolj v oči bode dejstvo, da projekt v večji meri financira ŠOU v Ljubljani, ki očitno vedno bolj izgublja stik z realnostjo. Njihov prispevek je 1300 evrov, vsak udeleženec pa bo plačal le 5 evrov. Zaskrbljujoče je, da v demokratični državi, v letu 2013, študentska interesna organizacija podpira tak izlet. Namesto, da bi varovali študentske interese, pomagajo pri financiranju izleta v rojstni kraj osebe, ki je odgovorna za množično kršenje človekovih pravic, kar je nedavno ugotovilo tudi Ustavno sodišče.

Vse okoliščine izleta kažejo na to, da gre za poveličevanje nekdanjega diktatorja Josipa Broza Tita, ki gotovo ne sodi v demokratično državo, v kateri je Ustavno sodišče prepovedalo poimenovanje ulic po taki osebi. V Mladi Sloveniji smo zelo zaskrbljeni nad takimi težnjami študentov, ki bi se glede na smer njihovega študija morali zavedati zločinov, ki so nastali pod diktaturo Josipa Broza Tita.

Poleg tega se nam v Mladi Sloveniji zdi zaskrbljujoče, da se denar, ki ga prispevamo vsi študenti, porablja za tako absurdne namene, ki niso niti v skladu z demokratičnim duhom ustavne ureditve, kaj šele s študentskimi interesi.

V Mladi Sloveniji menimo, da bi morale študentske organizacije denar uporabljati bolj premišljeno. Zahtevamo delovanje v skladu z resničnimi potrebami študentov in prenehanje z ideološkimi in nedemokratičnimi akcijami. Upamo, da bodo v ŠOU imeli v prihodnje v mislih to, da upravljajo z denarjem vseh študentov, ne pa samo z denarjem nekaterih levičarskih ekstremistov, ki poveličujejo nekdanjega diktatorja Josipa Broza Tita.

Mlada Slovenija

Odnosi z javnostmi