Stavka

Vir: blog Jože Bartolj. V sredo 23. januarja bo stavka. Po zagotovilih sindikatov naj bi stavkalo 160 tisoč javnih uslužbencev. (Javne) Šole in vrtci bodo zaprti, policisti in cariniki bodo delali počasi, uradi prav tako. Le zdravniki Fidesa se niso pridružili stavki in vojaki, ki ne smejo stavkati.

Fino, ko sindikati tako lepo poskrbijo za vse in predvidijo, kdo in kje bo stavkal in zakaj si prizadevajo. Ampak zadeve seveda niso tako zelo enoznačne (tudi tu ne).

Moji ženi (ki je tudi javna uslužbenka), je konec leta zaradi Štruklja in njegovega politkomisarskega odnosa, (da o bogatem besednjaku sploh ne govorim) dokončno počil film in je iz sindikata izstopila. Pravzaprav se je čudila, da tega ni storila že prej.

Tako je stavka, ki naj bi se dogodila 23. pravzaprav ne zanima, še sploh, ker je ministrstvo umaknilo predlog novih normativov, ki so si jih res lahko izmislili le tisti, ki nikoli niso učili v rezredu. Tako kot moje žene, stavka ne zanima še nekaterih drugih, ki prav tako niso člani sindikata (morda iz kakšnih drugačnih razlogov). O številkah, koliko je takih “nečlanov”, zdajle ne bi, čeprav bi se bilo zanimivo enkrat pozabavati tudi z njimi. Recimo, da bi se vsi ti odločili, da bodo tisti dan delali po urniku.

A glej ga zlomka, ne bodo mogli! Zakaj? Ker bodo vrli člani sindikata zaklenili šolo in pred njo postavili straže, da ne bi bil kdo stavkokaz…

Mislim, da vam je že jasno, kako je zdaj z zgoraj omenjenimi številkami. Te prav gotovo ne bi bile take, če bi se ljudje lahko SVOBODNO odločali ali bodo stavkali ali ne. Dokler pa bodo Štrukelj in njegovi postavljali straže in šteli, kdo vse, kje in kaj dela, potem bo pač tako kot bo In vsi bomo na nek način talci sindikalnih voditeljev, ki so (vsaj nekateri) praktično večni, nenadomestljivi, uležani in servirani.

Jaz pa bom moral vzeti dopust oz koristiti proste ure, ker bodo otroci namesto v vrtcu doma, dokler ne bo mama prišla iz stavke, kjer pravzaprav stavkati sploh ni hotela.

Vir: blog Jože Bartolj