Šport je še vedno najdonosnejša naložba

Najbogatejša športnica na svetu je Rusinja Marija Šarapova. V zadnjem letu je zaslužila 23,5 milijonov ameriških dolarjev. Atraktivna ruska športnica, nekateri jo imajo za najlepšo tenisačico na svetu je toliko denarja zaslužila pred vsem na račun sponzorjev, ki se kar lepijo na njo, veliko pa tudi od denarnih nagrad na posameznih turnirjih. Šarapova trenutno kotira na svetovni lestvici (WTA) šele na dvanajstem mestu, pa kljub temu v povprečju vsako uro igre zasluži okoli tri(3)tisoč dolarjev.

Tako so novinarji Forbesa okoli deset dni pred začetkom prvenstva US OPEN sestavili lestvici za najbolje plačane športnike in športnice na svetu. Prvi med moškimi je golfist Tiger Woods, ki zasluži 110 milijonov dolarjev. Sledita mu Kobe Bryant (košarka) in Kimi Raikkonen (reli), oba s 45 milijoni. Med ženskami pa Šaparovi sledita tenisačici Serena Williams, ki zasluži 20,2 milijona in Verus Williams z 15,4 milijoni dolarji zaslužka.

Iz zgoraj navedenega je razvidno, da je dandanes poleg trgovine z belim blagom, pornografije, preprodaje mamil in orožja, šport še najbolj poštena naložba, s katero je mogoče tudi dobro zaslužiti.