Spomenik holokavstu nad slovensko osamosvojitvijo

Je Milan Kučan s svojo prisotnostjo 24. 20. 2023 v resnici z največjim ponosom balkanskega politika počastil odkritje spomenika holokavstu slovenske osamosvojitve? Vsekakor. Kajti ta dan bo v zgodovini Slovenije zapisan kot tisti “dan D”, ko je Slovenija postala spet del multikulturnega Balkana, del Jugovzhodne regije EU.
Še huje, Slovenija je danes postala celo najbolj balkanski del najbolj balkanskega multikulturnega Balkana. Ena sama sramota sami sebi in za ves svet, ker je vsa sedanja  slovenska politična elita, koalicija in opozicija, tiho in ponižno dovolila potomcem JNA in njenim občudovalcem uvrstitev Slovenije med tiste države, ki so izvedle katerega od genocidov, Slovenija menda osamosvojitvenega.
Dejstvo pa je, da se res samo v kaki najbolj balkanski zakotni državi lahko zgodi kaj tako absurdnega, kot se je v Sloveniji, ki je sama postavila spomenik holokavstu svoje lastne osamosvojitve. Še bolj žalostno dejstvo pa je to, da sta bila ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve in postavitev spomenika holokavstu slovenske osamosvojitve glavna in tudi edina projekta vlade dr. Roberta Goloba. Opozicija pa nič. Ali zato, ker so v njej samo še tajni agenti neokomunistov (“udbovci”)? Takoj po odkritju spomenika holokavstu osamosvojitve Slovenije, še isti večer, pa je bila Golobova vlada že na smrtni postelji. Mediji pa so poročali samo o posvojenih opicah vladnih funkcionark in vplivnih metresah vodilnih politikov, kot v kaki slabi komediji.
Ker pa je slovenska politika – s svojo sedanjo koalicijo in opozicijo – brez kakršnegakoli ugovora dovolila, ne da bi se vsaj malo upirala ali branila dobro ime Slovenije  in  Slovencev, je že vnaprej izgubljena igra za vsakršno upanje na vrnitev Slovenije z Balkana. Kar ni uspelo JLA, je uspelo njenim potomcem s simpatizerji in slovenskim politikom – koaliciji in opoziciji, z roko v roki. Vsaj v tem sta si enotni, da je bilo nujno izvesti genocid nad osamosvojitvijo Slovenije leta 1991.
Pa je Slovenija res kriva za kaj tako strašnega? Je res izvedla genocid nad pripadniki balkanskih prebivalcev s stalnim bivališčem v Sloveniji? Sama mislim nekoliko drugače. Ker leta 1991, po osamosvojitvi Slovenije, balkanski Jugoslovenski narodni armiji (JNA) ni uspelo samostojne  Slovenije “tepihovati” – nad slovenskim narodom izvesti holokavsta, kot je grozila – so danes v Ljubljani izvedli genocid nad slovensko razglasitvijo samostojnosti potomci JLA. Izvedli so totalni genocid nad slovensko osamosvojitvijo.
Na ta veliki dan D se je pripravljal Milan Kučan, vodja genocida nad osamosvojitvijo Slovenije, že od prvega dne osamosvojitve, ko je Sloveniji zagrozil, podobno kot JNA pred napadom, da “bo jutri nov dan”. In prav danes se je Kučan ponosno udeležil svečanosti ob odkritju spomenika balkanskega holokavsta nad slovensko osamosvojitvijo. Najhuje pa je, da nikogar v Sloveniji vse to niti malo ne zanima. Je pa logično, saj Slovencev ni več.
Frančiška Buttolo


2 komentarja

 1. Strinjam se z avtorjem. Postavitev spomenika in poimenovanje trga je žalitev slovenskega naroda in države Slovenije. In to se je zgodilo približno na obletnico, ko je zadnji vojak zapustil SLO. Takrat so trdili, da se bodo še vrnili. Ja, na žalost, spet so tu v obliki polomljene črke.
  Očitek Sloveniji, da naj bi izvršila genocid. To trdijo potomci tistih, ki so pa res izvršili genocid v Srebrnici.
  Poglejmo dejstva:
  Slovenija je ob osamosvojitvi nudila vsem prebivalcem nekdanje Ju, ki so živeli v SLO, da si uredijo status.
  – Njih cca 180.000 si je uredilo status. Največ jih je prevzelo državljanstvo, ali so si uredili status tujca.
  – Nekaj mesecev po tem, ko je nekdanja JLA, že kot čista srbska vojska harala po Hrvaški in Bosni, je Slovenija sprejela med 80 in 100.000 begunci. Ti so v glavnem tudi ostali v Slo
  Torej okrog četrt miljona ljudi iz nekdanje Ju si je v tem času uredilo življenje in dokumente v SLO
  – Takoimenovani izbrisani, ki naj bi jih bilo cca 25.000 predstavljajo cca 10 % !!! In če si ti niso uredili dokumente je očitno glavni razlog na njihovi strani.

  Leta 1991 in še nekaj časa so bili burni časi. Brionska deklaracija se je čitala skoraj kot ” kapitulacija ” osamosvojitve. V Slo je bilo dosti pete kolone. Možnost, da Osamosvojitev še propade je bila realna.

  Kot je rekel Pučnik leta 19912: Jugoslavije ni več. gre za Slovenijo. To pomeni tudi, da dokumenti te države ne veljajo več.
  Nova država Slovenija je dala določen rok, do katerega si morajo vsi urediti dokumente nove države.
  Zakaj si ti “takoimenovanai izbrisani ” niso uredili dokumentov. Ali državljanstva, ali status tujca. Od nikogar od teh takoimenovanih izbrisanih nismo slišali nekega razumnega razloga, zakaj tega niso hoteli storiti !!!! In ko jee rok do katerega so stari dokumenti še veljali potekel, so pač postali dokumenti neveljavni. Avtomatsko je takšna oseba izpadla iz spiska oseb z urejenimi dokumenti. Tudi danes, na upravni enoti dokument, ki mu poteče veljavnost preluknjajo. Točno to so takrat naredili na upravni enoti.,
  Zanimivo, da so takoimenovani izbrisani bili prva leta bolj tiho. Ljudje so še poznali dejstva in so vedeli, kaj so počeli mnogi od njih. Bolj je čas odmikal, glasnejši so postali.
  Tudi to je dejstvo, da je država Slovenija ponujala ureditev tako, da se pogleda vsak lučaj posebej in se individualno rešuje. Tega, tisti najbolj glasni niso hoteli. Pri individualnem reševanju zadeve, bi se verjetno ravno pri njih ugotovilo, da so očitno špekulirali. Hoteli so kolektivno obravnavo, da zabrišejo sled.
  Na sodiščih so celo uspeli. Pravica in pravo ni nujno isto. Menim, da je to kar jim je sodišče prisodilo, ustrezno.
  Povejmo še to, kar je danes pozabljeno:
  Vojaške osebe v bivši JU niso vplačevale v republiški pokojninski sklad, temveč v Beograd. Tudi penzijo bi morali dobivati iz Beograda. Pa jim je Slo velikodušno plačuje slovensko penzijo iz ZPIZ-a v katerega niso nič vplačali.
  Mnogo oficirjev bivše JLA, ki so odšli iz SLO se je vrnilo in uživajo Slo penzijo, ki se plačuje iz Slo ZPIZ-a ( Aksentijević, ki bi bombandiral Ljubljano, ali tisti oficir, ki je hotel raztreliti Ajdovščino ) Strinjam se da dobivajao slo penzijo, samo nsaj vedo, da jim je podarjena, in da ni njihov zaslužen denar

  Menim, da dejstva govorijo zase in da je ta spomenik res ŽALITEV. Morala bi se organizirati ” civilna iniciativa “, ki bi sprožila postopek, za umik tega spomenika

Comments are closed.