ŠOS in DOS znata dobro “podkuriti”, potem se pa distancirati

Takole pravijo na uradni strani Študentske organizacije Slovenije: “Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in Dijaška organizacija Slovenije (DOS) se distancirata od nasilnih dejanj pred Državnim zborom RS in ostro obsojata nasilje, ki so ga izvajali posamezniki po zaključku demonstracij. Takoj, ko se je začelo nasilje, je organizator zaključil demonstracije in udeležence večkrat pozval k mirnemu razhodu, hkrati pa pristojne organe nemudoma pozvali h takojšnjemu ukrepanju.” Več

Trditev “Takoj, ko se je začelo nasilje, je organizator zaključil demonstracije in udeležence večkrat pozval k mirnemu razhodu.” ne drži. Mladci in mladenke so začeli obmetavati policiste s plastenkami in jajci takoj, ko so prišli pred parlament. Smo bili zraven. In nihče od organizatorjev ni reagiral. Šele potem, ko so mladci začeli metati granitne kocke in obcestne količke. In dragi organizatorji, jajca ste predlagali kar vi – s tiskanjem majic z napisom “Imaš jajca?”.

Tudi ni dovolj, ko je množica nakurjena po dveurnem hujskanju “slavnostnih” govorcev (predsednik DOS: Aleksandar Spremo, predsednica ŠOS: Katja Šoba, sindikalist Dušan Semolič), po “spodbudni” rokovski glasbi (npr. Jani Kovačič: Revolucija) in po zaužitem alkoholu, da se jih lepo po megafončkih nagovarja, naj se mirno razidejo. Kaj organizatorji v svojih vrstah nimajo nobenega študenta komunikologije, da bi poznal komuniciranje z javnostmi?

Distanciranje in obžalovanje po takem “kurjenju” pač ni dovolj. Dragi voditelji ŠOS in DOS, pa tudi sindikati, treba bo odpreti ŠOSovske, tudi DOSovske in sindikalne mošnjičke, poravnati škodo in odstopiti. Vse drugo je samo izogibanje odgovornosti.