Utrinek: Socialni teden 2013 – Zakaj še za-upaš?

socialni teden zakaj se zaupasMed 23. in 28. septembrom 2013 bo Socialna akademija organizirala 5. Socialni teden Zakaj še za-upaš?. Z njim želijo organizatorji spodbujati družbeno odgovornost in aktivno državljanstvo posameznikov, krepiti slovensko civilno družbo ter prispevati k razmišljanju o izzivih, ki Slovenijo, EU in svet čakajo v prihodnosti.

Ko ni več zaupanja …

V galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani bo v ponedeljek, 23. septembra 2013, ob 19.30, uvodna okrogla miza Socialnega tedna 2013. Gostje:

  • dr. Andrej Fištravec, sociolog in župan Maribora,
  • Barbara Brezigar, pravnica in nekdanja generalna državna tožilka,
  • dr. France Arhar, bančnik in nekdanji guverner Banke Slovenije,
  • Imre Jerebic, glavni tajnik Slovenske Karitas.

Med drugim bomo spregovorili o vladanju vstajniškega župana in zaupanju vanj, o zaupanju v slovenski sodni sistem, o zaupanju med podjetji, o zaupanju v našo valuto ter o tem, kako na zaupanje gleda in kako ga upravlja ena najuspešnejših nevladnih organizacij v Sloveniji. Moderatorka bo Anja Hlača Ferjančič.

——————

Politika – pospeševalec ali zaviralec sprave v Sloveniji

V Arrupejevi dvorani na Ulici Janeza Pavla II. 13 v Ljubljani bo v okviru Socialnega tedna 2013 v TOREK, 24. septembra 2013, ob 19.30, s predsednico stranke NSi Ljudmilo Novak in predsednikom SD dr. Igorjem Lukšičem potekala razprava o slovenskem spravnem procesu in njegovi vlogi pri krepitvi (za)upanja v Sloveniji.

——————

Kako obrniti trende v Sloveniji?

Ob zaključku Socialnega tedna bo v Frančiškanskem samostanu v Nazarjah v petek, 27. in v soboto, 28. septembra 2013, potekal dvodnevni seminar z naslovom Vloga civilne družbe pri krepitvi družbene pravičnostiUdeleženci bomo raziskovali bližnjo preteklost in sedanjost civilne družbe v Sloveniji ter iskali poti njenega nadaljnjega delovanja in medsebojnega so-delovanja. Med gosti seminarja so: Boris Pleskovič, Helena Jaklitsch, Jože Strgar, Jože Možina, Igor Vovk, Mitja Štular, Tino Mamić, Aleš Maver, Jani Drnovšek in drugi.

Več: Socialni teden