SD s Tanjo Fajon glavni promotorji rušenja Janševe vlade

SD s Tanjo Fajon, poglavitni krivci za razmah epidemije, se brezsramno ponujajo za rešitelje ljudstva. Foto: YouTube

Nedavna konferenca SD je bila izjemno zanimiva. Posredno so priznali, da so glavno gonilo vseh dejavnosti proti sedanji vladi. Še več: ponujajo se biti motor v protikrizni vladi. Glede na njihove zasluge v slovenski preteklosti, lahko to razumemo, kot da hočejo biti motor dvigala rudniškega jaška. Napovedali so, da pokojnih ne bodo več metali vanje, pač pa enostavno vlagali, ker bodo tako pridobili prostor.

SD z ideološkimi napadi ruši, boljših ukrepov pa ne predlaga

Dejstvo je, da je bila prav Tanja Fajon glavni gromovnik proti dr. Milanu Kreku, številnim ukrepom proti epidemiji in nošenju zaščitnih mask. Kot najbolj organizirana slovenska politična stranka in posestnik RTV Slovenija, ki ne zamudi nobene priložnosti, da ji pri tem pomaga, nosi SD levji delež krivde in odgovornosti. V SD so glavni sokrivci za slabši uspeh vladnih prizadevanj v boju proti epidemiji. Z ideološkimi izpadi neprestano zmanjšujejo ugled strokovnjakov, rušijo, kjer koli morejo, alternative in boljših ukrepov pa ne predlagajo.

Potreba po policijski zaščiti pred njimi je alarmantna, četudi vzklik: »Ubi Janšu!« po mnenju državnega tožilstva(!) ni uradno pregonljiv.

Njihova sla po oblasti s preziranjem osnovnih postulatov demokracije, ki se izraža predvsem v demoniziranju političnih nasprotnikov, je neobvladljiva. Brez nje jih ni!

Prav zanimivo je, kako s pomočjo novinarjev RTVS načrtno zmanjšujejo obseg slovenske tragedije z navajanjem sicer grozljivih dvomestnih številk. Glede na število prebivalcev, imamo namreč več mrtvih kot v ZDA: imamo jih toliko, kot če bi jih v ZDA imeli tristo tisoč. Naši pa navajajo prav naše absolutno neprimerljive številke proti njihovim. Podobno kot včasih, ko so v bivši Jugi povečali število traktorjev za sto odstotkov: z enega na dva, Američani pa samo za petdeset odstotkov, s 300.000 na 450.000. Tako je bila jugoslovanska oblast nadvse uspešna, nasprotniki pa katastrofalni. Neskončna sla po oblasti jih tako obseda, da niti najmanjše inovacije niso sposobni.

Zdrava družina take probleme rešuje znotraj sebe, ne pa v javnosti

Slovenski komunisti, mislim predvsem Kučanovo linijo, ponujajo koalicijo KUL. Formalno so zanjo najbolj navdušeni skrajni levičarji. V tem je možno zaradi verjetnega neuspeha političnega načrta videti tudi obliko obračuna z njimi. Njihova neuspešnost najbolj koristi komunistom. So namreč edini, ki jih kolikor toliko ogrožajo. Vsi drugi jim jedo z roke kot kakšni telički. Pa naj bodo njihovi sodelavci z Erjavcem na čelu ali pa velik del pozicije. Ta ne izgubi priložnosti, da ne bi skočila na protijanševski vlak. So kot zakonci, ki ne zamudijo priložnosti, da bi se javno distancirali od zakonskega partnerja. Zdrava družina take probleme rešuje znotraj sebe, ne pa v javnosti. So kot otroci in golobi, ki najbolj pos…. domačo hišo.

Najraje se zgražajo zaradi njegovega tvitanja, ki, kolikor je znano, ni del vsebine koalicijske pogodbe. Samo čudimo se, da predsednik vlade ne zaropota. Lahko se z njim strinjamo ali ne, očitno so del njegove osebne integritete. Zanjo je sam odgovoren. Nihče mu je nima pravica omejevati. Nisem še slišal, da bi javno nastopal proti koalicijskim kritikom zaradi neumnih ali nedorečenih izjav. Pa bi bilo velikokrat potrebno. Zlasti ob znamenitem pismu evropskim voditeljem zaradi madžarsko-poljskega nasprotovanja zlorabljanju pravne države. Vse kaže, da je treba predsednika vlade ocenjevati zgolj in samo po tem, kar dela, ne pa po tvitih, ki so očitno del njegove politike za (primitivno) javnost. Komaj čakajo, da jih razburi!

Poglavitni krivci za razmah epidemije se ponujajo za rešitelje ljudstva

Ne glede na vse, tudi možnost tretjega vala epidemije, se njena oblast izteka. Cepljenja so naše veliko in edino upanje, skoraj gotova rešitev. Ker KUL-ovce sedanji vladi očitajo, kako je vse zavozila, je jasno, da je to opozicija na čelu s komunisti dojela. Obrnila je ploščo in sedaj svoje napake, predvsem pa krivdo, pripisuje drugim. Vladi in Janši osebno! Minister za zdravje, ki je objektivno največji krivec, ni na tapeti, ker hočejo pridobiti upokojenske poslance. Zavedajo se, da ljudje hočejo vedeti, kdo je krivec za slabe, predvsem pa prepočasne uspehe ukrepov proti epidemiji.

V resnici poglavitni krivci se ponujajo kot rešitelji. Ljudje, zlasti iz vrst desnih Šarčevih volivcev, da o drugih antijanšistih ne govorim, jim nasedajo. Množično.

Braniti se je pravica in dolžnost. Še zlasti, če je resnica na tvoji strani. Ta je običajno šibkejša kot sovražna in lažna demagogija. Ljudsko slo po iskanju krivca za tisoče mrtvih ne gre podcenjevati. Resnica ji lahko podleže! Zato je prav vzklikniti:

»Quousque tandem abutere Tanja Fajon et Co. patientia nostra!« (Doklej boš, Tanja Fajon et Co., zlorabljala našo potrpežljivost!)

»Vlada, zbudi se in reagiraj! Da ne bo prepozno!«