Slovenija: kako iz „stanja” v blagostanje?

Spomladi letos smo na Inštitutu Nove revije začeli s projektom Kako se spoprijeti z razmerami in razmerji v Sloveniji. K sodelovanju smo povabili ustvarjalce z različnih področij dela in ustvarjanja. Njihove prispevke bomo izdali v zborniku oktobra letos. V sklopu tega projekta bomo organizirali tudi serijo tematskih razprav, ki bodo osvetlile različne poglede na našo realnost.

S prvo razpravo Slovenija: kako iz „stanja” v blagostanje? v okviru Socialnega tedna želimo odpreti premislek:

– kako in zakaj (ni)smo uresničevali naše sanje in želje, ki smo jih imeli ob ustanovitvi nove države;

– katere razmere in razmerja nas še vedno ovirajo v razvoju;

– kako se spoprijeti, ne z vizijami, ampak z uresničitvijo načrtov, ki jih potrebujemo, da dosežemo razvite države sveta.

Na razpravi bodo sodelovali:

– izr. prof. dr. Anže Burger, ekonomist, izredni profesor in raziskovalec na Centru za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani;

– zasl. prof. dr. Stane Granda, zgodovinar, predavatelj na Univerzi v Novi Gorici, zaslužni raziskovalec ZRC SAZU;

– doc. dr. Zoran Vaupot, MBA, poslovnež z več kot 26-letnimi mednarodnimi izkušnjami ter raziskovalec za področji management in ekonomija. Od leta 2016 predavatelj in dekan na Fakulteti za poslovne vede, Katoliški inštitut.

Tematska razprava bo v sredo, 4. oktobra 2017, ob 18. uri,

v Central Hotelu, Miklošičeva 9, Ljubljana.

Inštitut Nove revije — zavod za humanistiko prireja tematske razprave v okviru raziskovalnega in infrastrukturnega programa, ki ju financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.