Množični ”turizem” in nasilje del vsakdana v mestu ob Rinži

Sistem nadzora meje je povsem padel, domačini se ne počutijo več varne  Mesto varnosti, ugodja in razvoja je v medijih potonilo v pozabo. Pokrajina medvedov z njenimi prebivalci pa še kar naprej živi. Od zadnjega odmevnega medijskega poka o mestu ob Rinži se je zelo veliko spremenilo. Človek skorajda ne more več prepoznati utripa mesta. Policisti, ki so včasih do zob oboroženi, so na vsakem koraku. Kar je seveda za prebivalce Kočevja dobro, saj policisti redno ustavljajo in pregledujejo voznike. Tako v blagajno pospravljajo odvečni denar, ki v ekonomsko tako cvetočem mestu nenehno trga denarnice – in torej tako ali tako povzroča skrbi meščanom, saj ti res ne vedo, kako bi ga porabili. Pač ena skrb manj.

Prijeli 68 migrantov in dva tihotapca, pod Gorjanci ustaljena pot … (11. 11. 2019):

Prijeli 68 migrantov in dva tihotapca, pod Gorjanci ustaljena pot ...Policisti poročajo, da so v preteklih dneh prijeli 68 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še dva voznika, tihotapca. Včeraj so večjo skupino opazili tudi v okolici Prepiha pri Novem mestu in v Gornji Težki Vodi, vendar policija danes ne poroča, da bi jih tam tudi prijeli. Domačini pa so poročali, da so očitno čakali na prevoz.” Vir: https://moja-dolenjska.si/

O tistih nasilnih tolpah, ki imajo sicer na tone orožja, pa ni več ne duha ne sluha. Verjetno so se ustrašili policistov – od nekdaj se jih namreč bojijo kot hudič križa. Tudi zakonodaja se je spremenila in tako je mogoče kaznovati zamaskirane socialno ogrožene osebe, ki se po navadi vozijo z zelo dragimi avtomobili.

Turizem v deželi neokrnjenega gozda pa zadnje čase izredno cveti

Skoraj verjeti ne morem, koliko kombijev s tujimi registracijami razvaža te turiste, da bi si ogledali čudovite gozdove Kočevske. Naval turistov je tako velik, da se turistične agencije odločajo kršiti zakon in v en sam kombi stlačijo po dvajset in več oseb. Kočevski gozdovi pa morajo biti nekaj zelo posebnega. Turisti so namreč pripravljeni plačati ogromno ceno, da se, četudi prenatrpani in brez vsakega ugodja v kombiju, še vedno odločajo za to doživetje neokrnjene narave. Nekateri se odločajo celo za samostojen pohod – verjetno v upanju, da bi lahko videli medveda in volka v njunem naravnem okolju.

Če pa se slučajno zgodi, da se ti turisti srečajo s policijo, jim seveda, kakor se za domačine spodobi, ta izkaže gostoljubje na policijski postaji. Če je pri katerem od teh turistov med hojo ali kakor koli drugače prišlo do poškodbe oz. če je turist nepričakovano zbolel, policisti hitro pokličejo zdravstveno osebje, da turista, seveda na stroške davkoplačevalcev, oskrbi. Kakšni gostitelji bi pa bili, če obiskovalcem ne bi ponudili tudi hrane in pijače?! Res se ne spodobi, da bi gostom, ki so toliko plačali za prevoz, zaračunali še prehrano.

Sistem nadzora meje je povsem padel  (12. 11. 2019):

Sistem nadzora meje je povsem padel 

”Policisti so včeraj prijeli 47 nezakonitih migrantov. Največ so jih prijeli v Gorici in Stari Lipi (v občini Črnomelj) in v kraju Vrhe v občini Novo mesto. Gre za že znane in uveljavljene kraje, skozi katere so speljane migrantske poti. Iz poročil in drugih obvestil je tudi razvidno, da policisti največ migrantov primejo po obvestilih občanov..” Vir: https://moja-dolenjska.si/

Nadvse veseli pa so bili prebivalci ob meji, ko so zagledali slovenske moške v uniformah in s plastičnimi puškami. Ob tolikšni količini pravega orožja, ki je na Kočevskem varno shranjeno pri »naših« domačinih, so možakarji s plastiko v rokah poskrbeli za blažen občutek varnosti.

Pa naj še kdo reče, da se v naši »drugi Švici« ne cedita med in mleko. Ali kakor je večkrat rekel Jezus: »Kdor ima ušesa za poslušanje, naj posluša«, oziroma ponovno prebere.