siol.net, Šala dneva: Slovenec sem. Ne jamram.

Kaj predsednik vlade Miro Cerar sporoča ljudstvu, ko brani ministra, ki si je nezakonito izplačeval dodatke k plači, sam pa se norčuje iz obljub o etični vladi in se označuje za Slovenca, ki ne jamra?

Ljudski glas predsedniku vlade Miru Cerarju očita, da se ne more odločiti. Kljub obljubam in veliko besedam o etiki v politiki. Včeraj se je vendarle odločil. In sicer da podpre ministra Dušana Mramorja, ki je sicer sam ugotovil, da ne more več delati v vladi kot minister, ker mu ljudje ne zaupajo več. Lepljivi prsti dodatkov k njegovi dekanski plači so izničili vso kredibilnost, ki jo je imel kot minister. To sicer še ni ugotovila njegova kolegica na fakulteti in v vladi, ministrica za šolstvo Maja Makovec Brenčič.
Kako je Cerar včeraj branil Mramorja?

Na stojalu predsednika vlade, kjer je v vladnih prostorih govoril novinarjem, je bil list z napisom: SLOVENEC SEM. NE JAMRAM. IŠČEM REŠITVE. Sporočilo, ki ga je premier posredoval s podporo ministru, je mogoče razumeti tudi tako:

Slovenec sem: Priden, delaven, marljiv, tih, drobcen kot Peter Klepec, to je minister za finance, simbol Slovenca.

Ne jamram: Dušan Mramor ni nikoli javno potožil, da se mu je plača kot dekanu in rednemu profesorju znižala ali da je sploh prenizka. Zaradi višine oziroma nižine profesorske plače ni stokal.

Iščem rešitve: Čeprav je le profesor, ki ob dnevni svetlobi predava študentom, si je za 45 tisoč evrov izplačal dodatka za stalno pripravljenost. Dodatka, ki sicer upravičeno pripada zdravnikom, medicinskim sestram, policistom …

Avtorja: Metka Prezelj, Uroš Urbas. Več lahko preberete na siol.net.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.