Simpozij: “Nove tehnologije in njihov vpliv na svet dela”, Ljubljana, 27. 10. 2017

Inovacije, ki so se v zadnjih letih močno razširile, npr. internet stvari (IoT), socialna omrežja, delo v oblaku, “big data” ali nove oblike interakcije med ljudmi in stroji (M2M), vplivajo na tehnološko, ekonomsko, socialno in celo politično krajino. Na gospodarskem področju govorimo o t.i. Industriji 4.0, v kateri smo priče naglim konceptualnim in tehnološkim spremembam, ki so znanilci nove industrijske revolucije.

Izobraževalni sistemi le težko sledijo naglim tehnološkim spremembam in s tem mlade na nek način puščajo “na cedilu” brez ustreznega znanja in veščin. Mladi, ki vstopajo na trg dela, so kot “digitalni samorastniki”  nadpovprečno pripravljeni za “digitalni” trg dela, saj v večji meri posedujejo potrebne kompetence, ki jih starejše generacije morda nimajo. Kaj prinaša Industrija 4.0? Bomo v Sloveniji znali izkoristiti nagle tehnološke spremembe? Kako je za doseganje tega cilja potrebno prilagoditi ekonomske, gospodarske in izobraževalne politike?

Vabimo vas, da se v petek, 27. oktobra 2017, udeležite simpozija civilne družbe »Nove tehnologije in njihov vpliv na svet dela – priložnosti za mlade v okviru industrije 4.0«, ki bo potekal v Državnem svetu RS v Ljubljani.

Več o simpoziju lahko preberete »TUKAJ«