Life Through Steps nam lahko polepša dan

Foto: Tim Luka Trnovec

Predstavljam aplikacijo Life Through Steps , ki lahko postane delček nečesa, kar posameznik potrebuje, da je njegov dan malce lepši ali trenutek prijetnejši.

Sem 17-letni dijak in me zelo zanimajo informacijska tehnologija in njene posledice za svet. Teh je veliko, slabih in dobre, a menim, da prinaša veliko več slednjih. Že od nekdaj me je zanimalo, kako bi se dalo tehnologijo kot medij komuniciranja med ljudmi uporabiti za dober namen. Še preden sem dokončno oblikoval idejo za zasnovo aplikacije, me je vodila želja pomagati ljudem.

Želel sem ustvariti nekaj, kar bi ljudem polepšalo dan in dolgoročno pripomoglo k ohranjanju dobrega razpoloženja in pozitivne življenjske naravnanosti.

V nadaljevanju vam želim na kratko predstaviti, kako vse to združuje ustvarjena aplikacija Life Through Steps.

Aplikacija Life Through Steps za vse, ki težave v duševnem zdravju še vedno sprejemamo s predsodki

Ideja za aplikacijo ni nastala čez noč, pač pa je rezultat več različnih poskusov, kako združiti omenjene interese in ambicije ter ustvariti izdelek, ki ga bodo uporabniki z veseljem in redno uporabljali. Težave v duševnem zdravju so zelo zapostavljen problem, šele zadnja leta se bolj odprto govori o teh izzivih. Ljudem povzročajo hude probleme, saj vplivajo na celotno življenje. Žal ima širša javnost do duševnih bolnikov še vedno predsodke in jim ne pomaga tako kot ljudem s telesnimi boleznimi. V današnjem času je takšen odnos nesprejemljiv; potreben je preobrat v mišljenju širše javnosti o psihičnem zdravju in pravilni oskrbi ljudi, ki se soočajo s tovrstnimi težavami. Oblike psihičnih težav se razlikujejo, vsem je skupno le dejstvo, da posamezniku onemogočajo, da bi živel polno življenje.

Želja je, da bi ustvarjena aplikacija Life Through Steps predstavljala delček nečesa, kar posameznik potrebuje, da je njegov dan malce lepši ali trenutek prijetnejši.

Aplikacija Life Through Steps bo lahko marsikomu pomagala pregnati slabo voljo in stres

Aplikacijo sem ustvaril v prvi polovici leta 2020, v času pandemije koronavirusa, ko so se ljudje po vsem svetu soočali z izzivi (samo)izolacije in osamljenosti. Prekinitev običajne rutine zaradi pandemije je mnogim predstavljala nepričakovan izziv, s katerim se niso znali spopasti. Izdelava tudi tako preproste aplikacije je trajala približno eno leto in poleg časa zahtevala še veliko drugih sredstev. Odločil sem se, da je trenutek pravi, da mobilnim uporabnikom ponudim aplikacijo, s katero bomo težave laže premostili. Ljudem namreč pomaga bolj pozitivno pristopiti k dnevnim izzivom in ponuja vsebino, ki človeka spodbodi k razmisleku o stresu in k bolj pozitivnemu razmišljanju.

Vsebina aplikacije se dnevno spreminja in obsega različne citate, dejstva in naloge na temo stresa, motivacije in vsakodnevnih izzivov. Aplikacija ima tudi funkcijo, ki omogoča, da katerikoli uporabnik deli svojo osebno zgodbo ali priljubljen citat. Vsebina je po redakciji objavljena in vidna vsem uporabnikom. Celotna vsebina je v angleškem jeziku.

Vesel bom vaših odzivov

Iskreno bom vesel novih uporabnikov in povratnih informacij po uporabi – vse prejete informacije bom upošteval pri nadgradnjah in izboljšavah aplikacije. Če je tudi vaše razmišljanje podobno in bi aplikacijo Life Through Steps želeli preizkusiti, tukaj kliknite, če želite priti do uradne spletne strani aplikacije in do trgovin z aplikacijami (App Store, Google Play), kjer aplikacijo lahko prenesete.

Prijetno uporabo želim in naj bo naše vodilo, da se skupaj trudimo delati dobro in narediti korak naproti temam in ljudem, ki potrebujejo našo pozornost.