S. Granda, Družina: Ljubimo oblastnike!

Ob nedavni 25. obletnici osamosvojitvenega referenduma smo slišali obilo pozivov k enotnosti, skoraj nič o demokraciji, ki je prvi pogoj za nastanek samostojne slovenske države. Povedano odkrito: sedanja slovenska oblast pričakuje, da jo bomo podpirali tako, kot smo takratno. Na podlagi česa?

Uvedli so davčne blagajne. Prav! »Daj cesarju, kar je cesarjevega!« Kako to, da taista oblast ne more poskrbeti, da bi delavci dobili zaslužene plače, da bi podjetja odvedla delavcem pobrani(!) denar za vse vrste obveznih zavarovanj? Ali veljajo za izbrane posameznike, ki jih oblast postavi na vodilna mesta, drugi zakoni? Država je na eni strani proti mali kraji, podpira pa veliko! Sta dve vrsti zakonov in državljanov? To je praktična posledica razglašanja več resnic, več moral …

Na nekaterih fakultetah so si neupravičeno izplačevali dodaten denar. Vrniti jim ni treba vsega, le nekaj. Ukradli so hiše, vrniti morajo zavese!?

Ni denarja za socialne podpore, pokojnine, štipendije, zdravstvo, šolstvo, policiste, vojake … Tisti, ki imajo že tako velike državne plače, pa si izplačujejo dodatke, ki so večji kot minimalne delav­ske plače. Državni denar je za premožne, za pomoči potrebne ga ni!

Več lahko preberete na druzina.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.