R. Leljak, blog: Način delovanja RTV SLO

Sprejel sem, da bom gost v oddaji Tarča. Za sodelovanje me je poklical Borut Janc. Oddajo sem jim pomagal pripraviti. Vzel sem si čas in bil  celo z njimi v Celovcu. Vse jim pokazal, našel sogovornika. Posredoval sem jim podatke, dal naslov o sodelavcu UDBE v Nemčiji “Hanziju” Milan Doriču.

Dal sem jim dokumente o tem, da je Dorič 04.02.1975 v Mariboru sprejel potni list na ime Ketiš Jože in municijo, dva polna okvirja. Z namenom, da mu to pokažejo, da to komentira. Drugi potni list, ki se omenja v dokumentu pa je na pravo ime žene od Doriča. Mekina v Mladini blodi in sanja. Dal sem jim potrdila s katerim Dorič svojeročno potrdi sprejem denarja, s posebnim poudarkom, da je to potrdil svojeročno, da je to njegov rokopis…itd…

In kaj je naredila RTV SLO? Nič od tega. Nobeno od teh vprašanj mu ni bilo postavljeno, posneli so potrdilo, da je bil takrat bolan, da je okreval po operaciji. Po 40 letih je imel potrdilo že pripravljeno???. RTV Slo je pokazala svoj obraz in se priklonila svojim ….Doriča so pripravili na pogovor in mu svetovali  vsebino pogovora. Vsak normalen novinar bi Doriča vprašal, toda bili ste tiste dni v Sloveniji! Toda novinarji po naročilu so pač samo izvajalci določenega cilja.

RTV SLO me je gnusno izkoristila, žal mi je, da sem bil naiven, pristal na vse to. Doriču so dovolili, da me osebno blati. Enkrat za vselej. Res je, da sem leta 1994 storil napako, obžaloval sem takrat, obžalujem danes, se opravičil. Dobil kazen in odsedel. Menim, da imam pravico živeti naprej, delati naprej. Nikogar nisem ubil, ugrabil, plačeval, da se izvajajo kazniva dejanja. Mnogi, ki sem jim pa danes klanja, pa so vse to počeli. Gospod Kučan je na tisti slavni seji CK ZKS, danes brez občutka krivde, dvignil roko in se strinjal, da se predlaga, da slovenska UDBA dobi dodatna sredstva. Danes mu ni jasno, da je odobril sredstva s katerimi je služba izvajala umore. Rdeči Pirjevec pa mu je sporočil, da je lahko ponosen na sodelovanju in povedanem na  omenjeni seji CK ZKS.

Več na spletni strani Romana Leljaka.