Reporter, L. Ambrožič: Jelena Aščić je kršila temeljna poklicna merila

Lado Ambrožič se je ogradil od laži novinarke TVS Jelene Aščić, ki je predlog o nacionalni gardi označila za snovanje Janševe vojske.

»Avtorica Utripa je v oddaji izrekla nekaj, kar ne drži, za svojo trditev o ‘snovanju Janševe vojske’ ni imela nobenega sprejemljivega argumenta, s čimer je, logično, kršila temeljna poklicna merila (natančnost, nepristranskost, preverjanje dejstev, odgovornost, verodostojnost). Po oddaji sem v pismu urednicam Informativnega programa to nedvoumno povedal; kot sem seznanjen, bo v naslednjem Utripu, to soboto, objavljen popravek. Pričakujem, da bo o zadevi v nadaljevanju januarske seje februarja razpravljal tudi programski svet.« Tako nam je na vprašanje glede izjave novinarke TVS Jelene Aščić v oddaji Utrip odgovoril Lado Ambrožič, varuh pravic gledalcev in poslušalcev, sicer pa nekdanji dolgoletni odgovorni urednik informativnega programa TV Slovenija.

S tem je rešil čast sedanjega uredništva informativnega programa, ki se od neresničnih izjav svoje novinarke ni ogradilo, ampak jo je podprlo zaradi sovražnih in žaljivih odzivov gledalcev. Seveda sovražnega govora ni mogoče opravičevati, a tudi laži Aščićeve ne, ki je v oddaji Utrip izjavila: »In medtem ko se vlada in ljudstvo ukvarjata z migranti, pašteto in komedijo, vodja opozicije snuje svojo vojsko.«

Več lahko preberete na reporter.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.