Rajoy zavrača vse obtožbe

Španski premier Mariano Rajoy je pod velikim pritiskom. Zaradi obtožb o koruptivnem dejanju so vse glasnejše zahteve o njegovem odstopu. V ponedeljek je Rajoy zavrnil vse obtožbe in sporočil javnosti, da je njegova Ljudska stranka (PP) predana izvedbi reform, ki bi izvlekle Španijo iz najhujše finančne krize zadnjih let.

Rajoy ostro zavrača vse obtožbe za korupcijo, po tem, ko je EL Pais objavil preslikane dokumente, ki bi naj dokazovali, da je med letoma 1997 in 2008 prejemal donacije v višini 25 tisoč evrov letno, od direktorjev zasebnih podjetij. Rajoy zavrača navedene očitke, da je nezakonito prejemal očitani denar in pri tem poudarja, da gre za popolnoma lažne obtožbe.Peticijo za Rajoyev odstop je na internetu podpisalo že 850 tisoč ljudi.

Vse bolj očitno postaja dejstvo, da če si kdo drzne z reformami poseči v obstoječi sistem, ki očitno ni najboljši, lahko hitro pade v pozicijo obtoženca, najpogosteje zaradi kakšnih koruptivnih dejanj.

V prisotnosti nemške kanclerke Merklove v Berlinu, je Rajoy sporočil, da je vlada še naprej močna in da bo prebrodila te obtožbe. »Španska vlada je enotna in stabilna, saj ima Ljudska stranka večino in izvaja svoj program, ki temelji na reformah«, je sporočil Rajoy.

Foto: marketwatch.com