Radio Ognjišče: Koalicija Za otroke gre! prepričana v uspešnost referenduma

Koalicija Za otroke gre! je v državni zbor vložila 80.518 podpisov za pobudo referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, na podlagi katere istospolni pari dobivajo možnost poroke in tako posvojitve otrok. Predsednik državnega zbora bo zdaj razpisal rok za zbiranje 40 tisoč overjenih podpisov v podporo referendumu. Zbiranje bi se lahko začelo v tednu med 16. in 20. marcem.

Sovoditeljica koalicije Za otroke gre Metka Zevnik je za naš radio izrazila veselje nad tem, da nastaja vseslovenska koalicija. Spomnila je, da jih je bilo ob ustanovitvi pred 18 dnevi 200; “12 dni pozneje nas je bilo na shodu 8500, po petih dneh nas je več kot 80.500,” je pojasnila. Ljudje so jim po njenih besedah sporočili, da podpirajo, da imajo otroci “mamo in očeta in ne starša ena in starša dva, da imajo dedka in babico in ne starega starša ena in starega starša dva”. Zevnikova je izrazila hvaležnost za vsak glas in dodala, kaj nam to pove. Ljudje so jim po njenih besedah sporočili, da podpirajo, da imajo otroci “mamo in očeta in ne starša ena in starša dva, da imajo dedka in babico in ne starega starša ena in starega starša dva”.

Aleš Primc pa je poudaril, da nam veliko število podpisov v podporo referendumu sporoča, da se lahko Slovenske in Slovenci v veliki večini poenotimo ob tem temelju. „Tega sem zelo vesel. Teh delitev v Sloveniji je odločno preveč. In sem vesel, da se je našla ena tema in da so ta tema prav družina in otroci, ker družina in otroci so naša prihodnost.“

Primc je tudi prepričan, da se bodo državljani množično odzvali in zavrnili zakon. „In da bomo res že čez nekaj dni, ko se bodo začeli zbirati podpisi podpisi pred upravnimi enotami, zbrali v sorazmerno kratkem času zelo veliko podpisov za razpis referenduma in seveda potem, kar bo verjetno najtežja naloga, da bomo šli množično na referendum in na referendumu izglasovali nasprotovanje temu zakonu.“

Zapisala: Marjana Debevec.

Več lahko preberete na strani Radia Ognjišče.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.