Preprosto popravilo zaslona na dotik

Avtor: Aleš Čerin.

Zadnjič mi je telefon padel iz rok. Ne prav z višine, s kakega metra. Seveda je padel tako nesrečno, da se je razbil ekran, samo zgornja površina. Skoraj čez polovico ekrana je “pajčevina”. Ekran je sicer še popolnoma funkcionalen, a se zatika pri upravljanju. Najprej sem ga “zalimal” z lepilnim trakom, a se je precej slabo videlo v soncu in hitro se je začel “cufati”.

Pa sem se domislil, da bi čez nalepil folijo za ovijanje zvezkov, a kaj, ko je ne dobiš manj kot 3 metre. V naši knjigarni pa prodajajo prozorno folijo za tiskanje nalepk (Avery Zweckform L7784). En list A4 formata stane 1,50 € in za ta denar imate dovolj folije za 10 takih popravil 🙂 Folija je zelo trpežna in popolnoma prozorna.

Izrezal sem ven košček, ki se nekako prilega površini ekrana in ga prilepil. Deluje, trpežno je in v soncu se tudi dobro vidi na ekran. Preprosta in poceni rešitev, kajne?

Menda stane popravilo okoli 50 € (tule razpravljajo o tem). Lahko tudi kupiš – kot je predlagal nekdo na Facebooku – komplet iz Kitajske preko Ebaya za 8,99 $ in ga zamenjaš sam. Če znaš in nič ne pokvariš spotoma …

Vir: Blog Preprostost, kjer svoje zapise objavlja Aleš Čerin, direktor podjetja Edusatis d.o.o.