Advent – čas zmanjšane razsodnosti

V adventnem času pričakovanja učlovečenja Boga je dobro poskrbljeno, da ljudje izgubimo razsodnost in brezglavo zapravljamo. Kako se iz tega izviti in ohraniti trezno glavo?

Biti in imeti

Zdravilo za primitivnost takih čustev je samo sram – občutek, da smo prestopili mejo dobrega okusa in se izločili iz sredine kulturno in moralno ozaveščenih ljudi, ki poznajo mejo, do kje je potreba imeti še smiselna koristna in nujna. Sicer je prtljaga na strmi in ozki poti v nebo pretežka.

Kako preprosto oditi na morje?

Poznam nekaj ljudi, ki načrtujejo in tudi rezervirajo kraj, način bivanja in termin za poletne počitnice takoj, ko pridejo s smučanja. Tam nekje pozimi. Da bo vse pravočasno, da bo vse optimalno, da bo vse kot mora biti. Mi ne delamo tako.

Jezus ni poslal kogarkoli

Moram priznati, da sem nad sporočilom današnjega evangelija kar malce zaskrbljen. Pri svojem delu velikokrat potujem – lahko bi rekli, da sem na misijonu kot Jezusovi učenci. Ker grem kdaj kam za več dni, vzamem … Beri dalje

Vabilo: Skupina mamic ‘Domačice’ v dobrodelni akciji ‘Podarim dobim’

V teh časih so akcije tipa ‘Podarim-dobim’, kjer si starši lahko izmenjajo oblačila, obutev, igrače, knjige, oprema, … , zelo dobrodošle. Skupina mamic poznanih kot ‘Domačice’ (naglas je na i) organizira to soboto, 21. novembra od 9-12h izmenjavo prav vsega česar ne potrebujete. Vse temelji na brezplačni izmenjavi. Stvrari naj bodo uporabne, čiste in delujoče. Kje? Župnijska dvorana na Ježici, Kališnikov trg 3, Ljubljana.

Preprosto popravilo zaslona na dotik

Avtor: Aleš Čerin. Zadnjič mi je telefon padel iz rok. Ne prav z višine, s kakega metra. Seveda je padel tako nesrečno, da se je razbil ekran, samo zgornja površina. Skoraj čez polovico ekrana je … Beri dalje

Orientacijski tek: V čem je hec in čar?

V članku Aleš Čerin opisuje v čem je “hec”, v čem vidi čar orientacijskega teka in prilaga seznam brezplačne programske opreme, uporabne tudi za vse, ki se radi gibate v naravi in vas zanima, kje se gibljete in kako hitro.