Prejeli smo: Zbiranje sredstev za cerkev v Košakih

kosaki-cerkevUstanova za Slomškovo cerkev v Košakih (USCK) je fundacija, ki se je rodila pod okriljem slovenskih frančiškanov. Njen namen je zbiranje sredstev za poplačanje terjatev in dokončanje cerkve v Košakih. Frančiškani so bili prvi upravitelji te župnije prvih 11 let njenega obstoja.

USCK je 20. avgusta 2014 ustanovil in bil prvi predsednik njene uprave msgr. Stane Zore, tedanji provincial Slovenske frančiškanske province sv. Križa. Ko je bil imenovan za ljubljanskega nadškofa, je za svojega naslednika imenoval br. Mirana Špeliča. Člana uprave sta še p. Boris J. Markež in p. Pavle Jakop. Člani nadzornega sveta pa so p. Marjan Čuden, p. Ambrož Mušič in p. Marjan Čuk.

16. septembra 2015 je USCK na dražbi za 305.000,00 evrov kupila terjatev SCT v stečaju do župnije in s tem cerkev rešila hipoteke. V treh mesecih mora zbrati potrebna sredstva in nakazati kupnino na račun SCT v stečaju. Zato USCK z veseljem sprejme tudi vaš dar, ki ga lahko nakažete na njen račun. Za vsak dar, ki ga boste dali tu ali prek svojih župnij in škofij, se vam prisrčno zahvaljujemo v svoje imenu in v imenu župnije Košaki.

Več informacij je na spletni strani.