Prejeli smo: Peticija za prenos sej Mestnega sveta MOL uspela

mestni svet ljGlede na to, da je bilo na zadnji 29. seji Mestnega sveta MOL napovedano, da bo januarja 2014 na dnevnem redu točka o spremembi Poslovnika, in sicer glede neposrednega prenosa sej Mestnega sveta MOL, podajamo naslednjo izjavo za javnost:

V Svetniškem klubu NSi Ljubljana smo v preteklem tednu pripravili peticijo »ZA« neposreden prenos sej ljubljanskega Mestnega sveta, ki jo je podpisalo že več sto podpisnikov.

Mojca Kucler Dolinar, vodja Svetniškega kluba NSi: »S to obliko “pritiska” smo preprečili, da bi župan s svojo odločitvijo v nedogled odlašal. Hvala vsem, ki ste podpisali peticijo za neposreden prenos sej ljubljanskega Mestnega sveta.«

V Svetniškem klubu NSi Ljubljana pričakujemo, da bo župan izvedel to, kar je povedal, ter omogočil neposreden prenos vseh sej Mestnega sveta, ki bodo predvajane na lokalnem kanalu ali preko spletne strani ljubljana.si. Prav tako zahtevamo javno dostopnost podatkov o glasovanju posameznega svetnika, kot smo tudi zapisali v naši peticiji.

Mojca Kucler Dolinar še dodaja: »Ljubljančani pričakujemo neposreden prenos sej Mestnega sveta najkasneje v mesecu marcu 2014.«

Svetniški klub NSi Ljubljana