Organizatorji pobude ODPOVED.SI preko noči zbrali prvih 1.000 podpisov

Organizatorji pobude ODPOVED.SI preko noči zbrali prvih 1.000 podpisov

Včeraj smo se odzvali organizatorjem pobude ODPOVED.SI, ki pozivajo k podpisu peticije za množično odpoved RTV naročnine.

Organizatorji pobude ODPOVED.SI so v predstavitvi peticije za množično odpoved RTV naročnine med drugim zapisali, da je pluralnost medijev osnova demokratične družbe, kakršno poznamo iz najbolj razvitih evropskih držav, zato se moramo prav vsi prizadevati za medijsko krajino, v kateri se lahko s svojimi prepričanji najde vsak državljan.

Organizatorji pobude so nam danes, 14. 5. 2020, malo po deseti uri sporočili, da so zbrali prvih 1.000 podpisov podpore. Zdi se nam, da so organizatorji prave cilje, ki jih želijo doseči z akcijo podpisovanja peticije za množično odpoved RTV naročnine. Naj spomnimo, cilji so naslednji:

    1. Medijska krajina, kjer bodo mediji predstavljali demokratično platformo za soočanje različnih družbenih konceptov in prepričanj.
    2. Mediji, zlasti javni, ki bodo sledili svojemu deklariranemu poslanstvu, da zagotavljajo neodvisno, objektivno in resnicoljubno informiranje ter pokrivajo demokratične potrebe vseh prebivalcev, ne glede na njihovo politično, versko ali drugo prepričanje.
    3. Ustavitev političnega aktivizma v medijih, še posebej javnih, kot je RTV Slovenija.
    4. Ukinitev prisilnega plačevanja RTV prispevka in možnost prostovoljne dodelitve tega prispevka mediju po lastni izbiri državljana.
    5. Revizija medijskih in oglaševalskih monopolov ter njihova ukinitev.

Spoštovani obiskovalci portala Časnik. Prav je, da podpremo prvih tisoč podpisnikov peticije za množično odpoved RTV naročnine. S podpisom te peticije boste prispevali svoj kamenček v mozaiku prizadevanj, ki bo Slovenijo popeljal iz sivine enostranskega poročanja v novo družbeno resničnost. V njej bo imel vsak posameznik priložnost s svojim mnenjem prispevati k demokratičnemu napredku družbe. Tudi vi!

 

PODPIŠITE PETICIJO