Prejeli smo: Odprto pismo predsednici vlade v odstopu

alenka bratusekSpoštovana ga. Alenka Bratušek!

Vi pišete v Vatikan, jaz pišem vam. Obe (verjetno) v upanju, da bodo besede dosegle odmev.

Pišem vam kot katoličanka, ki se v Cerkvi počuti kot v družini; v družini sva starša tista, ki otroke vzgajava (tudi) s tem, da jim posredujeva najine vrednote, da jim poveva, kaj meniva, da je prav in kaj ne, da jim z nasveti pomagava pri odločitvah, jih spodbujava k dobremu…

Katoličani nismo vsevedni teologi in v poplavi dogodkov in informacij večkrat ne vemo, kaj je prav in kaj ne, kaj je dobro in kaj ne. Tu dobi pomen (vlogo) pastirska in učiteljska vloga naših duhovnikov in še posebej škofov, ki nas spodbujajo, nas usmerjajo, nas učijo nauk Cerkve. Nihče, ki ni del neke družine, ni dolžan upoštevati staršev te družine; tako tudi za nekatoličane Cerkev nikoli ne zahteva, da jo poslušajo in “ubogajo”. Člane Cerkve pa so duhovniki in škofje dolžni učiti in spodbujati, nam pa je nato prepuščeno ali se bomo tega tudi držali ali ne (kot je to tudi v družinah).

Zato se na tem mestu zahvaljujem škofom, ker so izrekli jasno besedo. Vas pa prosim, da ne posegate v institucijo, katere član niste, saj ločenost Cerkve in države poteka tudi v obratni smeri (in ne le v tisti, ob katero se dandanes tako rad marsikdo obregne).

V naši ustavi imamo zapisano tudi pravico do govora. Prosim, dovolite to pravico tudi tistim, ki mislijo drugače kot vi!

Marija Burnik

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.