Prejeli smo: Narod si bo pisal sodbo sam …

parlamentReferendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih

Glede na burno razpravo, ki smo ji v zadnjem času priča v medijih in splošni javnosti, verjetno že veste, da bo v nedeljo, 20. decembra 2015 referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.

Mladinsko društvo HERES, je bilo, kot katoliška mladinska organizacija, povabljeno k sodelovanju pri kampanji in njenem sooblikovanju. Glede na naše objave na facebooku in drugih medijih, ki so nam na voljo, ste verjetno opazili, da v omenjeni kampanji ne sodelujemo. Razlogov za to je veliko, gotovo pa je najpomembnejši ta, da smo DRUŠTVO BIVŠIH IN ZDAJŠNJIH DIJAKOV GIMNAZIJE ŽELIMLJE. Nismo politična stranka, ne družbeno gibanje, ne združenje za pravice enih ali drugih, smo organizacija, ki združuje ljudi, ki so obiskovali ali še vedno obiskujejo Gimnazijo Želimlje.

Naši člani so (večinoma) verni ljudje, ki imajo neke vrednote in neka prepričanja o svetu in tem kakšen naj bi bil, imajo svoje mnenje in tudi pravico, da ga izrazijo, četudi se mogoče razlikuje od mnenja večine. Naše poslanstvo je delovanje v dobro naših članov, pa naj bodo za ali proti referendumskemu vprašanju, zato se (drugače kot marsikatera druga od stanovskih organizacij, ki zastopajo mlade v naši državi) ne bomo opredeljevali v njihovem imenu saj verjamemo, da bodo svojo voljo znali pokazati sami in to z glasovanjem na referendumu.
Edino, kar si resnično želim, je to, da bi se čim bolj informirali in se odločili na podlagi argumentov obeh strani, saj s tem pokažemo odprtost, ki je v naši družbi (pri zagovornikih ene in druge strani tega vprašanja) krepko primanjkuje.

Jaz osebno sem se odločil. V nedeljo, 20. decembra bom šel na referendum in glasoval “PROTI”. Z razlogom. Ob tem pa lahko rečem, da ne bom obsojal nikogar, ki bo šel in glasoval “ZA”, če bo to le storil Z RAZLOGOM!

Ne glede na to ali boste volili za ali proti, vsakega izmed vas posebej vabim, da greste na referendum in tam izrazite svoje mnenje – izkoristimo moč odločanja sedaj, ko jo že imamo! 🙂

Evgen Zajc, predsednik Mladinskega društva HERES