Prejeli smo: Izjava SKLS pred volitvami

Volitve, foto: Aleš Čerin.
Volitve, foto: Aleš Čerin.

Dragi bratje in sestre v Kristusu, hvaležni našim škofom za pastirsko spodbudo pred volitvami tudi sami kličemo: »Gremo na volitve!« Pri tem prosimo Sv. Duha, da nam pomaga izvolili modre in poštene predstavnike v Državni zbor ter voditelje naše Vlade.

Naš rojak, blaženi Anton Martin Slomšek, velik Slovenec in domoljub, nam iz nebes ljubeče polaga na srce:
»Ne bodite zaspani za svojo srečo ali nesrečo, ampak odprite oči, oglejte si dobro in pomislite, koga boste volili! Izvolite može po božji volji, modre in pravične, srčne in resnične! Kdor preveliko obeta, malo izpolni. Izberite si
može po njihovih dosedanjih delih, kako so se med vami dosedaj nosili in dobrega storili. Kakor si boste postlali, tako boste ležali!«

V tem času pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami je v naši lepi Sloveniji na kocki več, kot si lahko predstavljamo. Z glasovanjem za predstavnike, ki se zavzemajo za spoštovanje krščanskih vrednot, ki prevevajo duha ustanoviteljev Evropske unije in duha tistih, ki so verjeli v osamosvojitev Slovenije izpod totalitarnega jarma, lahko vsak pripomore k lepši in prijaznejši prihodnosti.

Te vrednote je mogoče živeti in izpolnjevati le v svobodni in demokratični družbi, kjer deluje vladavina prava in obstaja zavedanje o odgovornosti za lastna dejanja kot neodtujljivi prvini človekovega dostojanstva.

Naj nam pri tej pomembni odločitvi pomaga Mati Marija Pomagaj.

Svet katoliških laikov Slovenije

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.