Prejeli smo: Gledališko glasbena predstava „En godec nam gode“ – glasbena pot Lojzeta Slaka

Lojze SlakV društvu Blaž Potočnikova čitalnica iz Šentvida nad Ljubljano se zavedamo, da Lojze Slak z dušo ni odšel od nas. Pregloboko se je vtisnil v naš spomin, v našo zavest, da bi ga lahko kdajkoli pozabili. Zato smo se odločili, da se mu za njegovo življenjsko delo poskušamo vsaj malo oddolžiti in se pokloniti njegovemu spominu.

Z odobritvijo družine Lojzeta Slaka nam je pri tej zamisli na pomoč priskočil dramski igralec Roman Končar, ki je po literarni predlogi napisal scenarij za gledališko igro, v kateri bo upodobljena glasbena pot Lojzeta Slaka. Naslonil se je na resnične dogodke glasbenikovega življenja, ki jih je po Slakovem pripovedovanju v knjigo strnil slovenski pisatelj Ivan Sivec.

Upodobljeno bo Slakovo življenje iz otroških dni do velikega gala koncerta v Cankarjevem domu. V dramsko besedilo bo vključenih več kot deset Slakovih melodij, ki bodo izvajane v živo. Nastopajoči bodo hkrati dramski igralci, pevci in instrumentalisti. Skupaj bo odigranih 43 vlog, kar je izjemno zahteven projekt. Tudi tehnična podpora in scena sta zelo zahtevni. V sam projekt gledališke predstave je vključenih prek 50 sodelujočih.

Premiera predstave bo na slovenski kulturni praznik, v sredo, 8. februarja 2017, ob 19.00 v Ljudskem domu Šentvid nad Ljubljano. Predstave bodo še 18. in 25. februarja ter 4., 8., in 11. marca 2017 ob 19.30.

Hkrati vas obveščamo, da bo na dan premiere odprta potujoča razstava “Moje plošče so moje knjige”, katere avtorica je družina Slak in prav tako govori o delu in življenju Lojzeta Slaka. Razstavo si bo mogoče ogledati 8. februarja od 10. ure dalje v Domu sv. Vida (nasproti cerkve) v Šentvidu nad Ljubljano.

Podrobno o predstavi tudi na: www.facebook.com/EnGodecNamGode/

Več o Lojzetu Slaku: www.lojzeslak.com