Prejeli smo: Fama actorum Katoliškega inštituta (januar 2016)

fpv_diplomaFama actorum je novi splet aktualnih informacij o dogodkih na Katoliškem inštitutu in njegovi Fakulteti za poslovne vede. Fama actorum nadaljuje tradicijo informiranja prijateljev Katoliškega inštituta in podpornikov ustanavljanja Katoliške univerze.

Aktualnosti na Fakulteti za poslovne vede:

  • Predbožično srečanje vodstva, akademskega zbora, študentov in sodelavcev s slavnostno podelitvijo diplom
  • Študentje zasebne Univerze v Donji gorici na mednarodni zimski šoli na Fakulteti za poslovne vede v okviru programa mobilnosti CEEPUS
  • Študentje Fakultete za poslovne vede so obiskali Ustavno sodišče Republike Slovenije
  • Komentar: Humanitarnost množičnega preseljevanja in “trg limon”
  • Advent na Fakulteti za poslovne vede
  • Napovednik dogajanja

Predbožično srečanje vodstva, akademskega zbora, študentov in sodelavcev s slavnostno podelitvijo diplom

V četrtek, 17.12. 2015 smo imeli v Trubarjevi hiši literature zaključno predbožično slovesnost, ki smo jo pospremili z besedo o božiču in vzgoji ter jo zaključili s slavnostno podelitvijo diplom naši tretji generaciji diplomantov. Vabljeni k ogledu fotogalerije na našem Facebook profilu.

Uvodni nagovor na slovesnosti je imel dekan Fakultete za poslovne vede, zasl. prof. ddr. Anton Stres. Nagovoru je sledil krajši kulturni program, ki se je zaključil s slavnostno podelitvijo diplom diplomantom in diplomantkam Fakultete za poslovne vede in zaključnih listin podiplomskim študentkam s partnerske Univerze iz Donje gorice, ki so sodelovale na tritedenski zimski šoli v okviru programa CEEPUS. Diplome in zaključne listine sta podelila mag. Andrej Naglič, direktor Katoliškega inštituta in dr. Anton Stres, dekan Fakultete za poslovne vede.

Študentke z zasebne Univerze v Donji gorici na mednarodni zimski šoli na Fakulteti za poslovne vede v okviru programa mobilnosti CEEPUS

V mesecu decembru smo na Fakulteti za poslovne vede organizirali zimsko šolo v okviru mednarodne izmenjave CEEPUS. Zimske šole se je udeležila skupina podiplomskih študentk z Univerze v Donji gorici.

Študentke so opravile štiri sklope delavnic Conflict Management in štiri sklope delavnic Economics of Rules. Ob tem so poslušale tudi gostujoča predavanja doc. dr. Benjamina Lesjaka Safe and Responsible Use of Internet and Mobile Devices.

V sklopu njihovega gostovanja smo obiskali veleposlanika Črne gore v Sloveniji, s katerim smo se pogovarjali o aktualnih gospodarskih povezavah in možnostih gospodarskega razvoja v regiji.

Gostujočim študentkam smo pripravili pester spremljevalni kulturni program (obisk Bleda, polhovgrajskega dvorca, plovba po Ljubljanici, obisk semeniške knjižnice, ki je najstarejša javna knjižnica v Sloveniji ipd.). Udeleženke zimske šole so po koncu izobraževanja prejele zaključne listine o opravljeni zimski šoli.

S študenti Fakultete za poslovne vede na obisku na Ustavnem sodišču Republike Slovenije

Študenti Fakultete za poslovne vede so v okviru predmeta Državno pravo pod vodstvom izr. prof. dr. Jerneja Letnar-Černiča obiskali Ustavno sodišče Republike Slovenije. Sprejel jih je ustavni sodnik Jan Zobec.

Redni mesečni komentar: Humanitarnost množičnega preseljevanja in “trg limon”

V tokratnem rednem mesečnem komentarju za portal Casnik.si se je Mitja Steinbacher s Fakultete za poslovne vede lotil vprašanja ekonomike množičnega preseljevanja, odnosa med domačini in prišleki in nekaterih vzgibov pri preseljevanju ljudi.

Iz vsebine:

Množično preseljevanje ljudi v novo družbeno okolje nujno trči ob vprašanje prilagajanja tistih, ki prihajajo, na standarde, načela, navade, vrednote in formalna pravila, ki veljajo v okolju gostiteljev, torej na območju, na katerega prišleki vstopajo. Vprašanje integracije in asimilacije na novo okolje je mnogovrstno in se pravzaprav dotika vseh ravni sobivanja v skupnosti…

Advent na Fakulteti za poslovne vede

Na Fakulteti za poslovne vede smo pričeli z običajem skupnega pričakovanja božiča. Tako vsak ponedeljek študenti in sodelavci FPV praznujemo advent ob prižiganju svečk. Za praznično vzdušje so študentje ob prižiganju svečk na adventnem vencu poskrbeli sami, pri čemer so tudi okrasili božično drevesce in skupne prostore.

NAPOVEDNIK DOGAJANJA (januar-februar 2016)
Pričnemo z vpisom v dodiplomski univerzitetni program poslovnih ved
Pričnemo z vpisom v magistrski program poslovnih ved
Fakulteta za poslovne vede pripravlja novo spletno stran
Izšla bo nova programska brošura za magistrski študij
Prihajajo CEEPUS študenti s Poljske in s Slovaške