Predsednik ND Gorica na Sveti Gori

PREJELI SMO. Veseli smo, da se je g. Robert Vrtovec, predsednik ND Gorica, odzval povabilu patra gvardijana Bogdana Knavsa in v petek, 18. novembra, v popoldanskih urah obiskal Sveto Goro. Beseda je tekla o pomenu športa in radosti, ki jih šport prinaša pri vzgoji naše mladine. Dotaknila sta se tudi vprašanja neuradne himne ND Gorica. Himne, ki je sicer zelo ritmična in vesela, ne vrtijo več pred začetkom domačih tekem. Del himne (po novem brez spornega besedila) vrtijo samo ob doseženem golu.

Ob koncu sta se dogovorila, da bodo novogoriški nogometaši spomladi obiskali Sveto Goro, od koder je čudovit pogled tudi na novogoriško športno igrišče. Že sedaj našim fantom želimo veliko športne sreče in poguma ter jim kličemo: Dobrodošli na Sveti Gori! Pri nas ste vselej dobrodošli in Sveta Gora vas bo vedno gostoljubno sprejela. Da bi bilo stikov še več, je g. Robert Vrtovec patra Bogdana prijazno povabil na domače tekme.

Predsedniku ND Gorica, g. Vrtovcu, še enkrat hvala za obisk, za njegovo prijateljsko besedo in za najdeno rešitev glede neuradne himne ND Gorica, ki bo odslej spoštljiva za vse navijače, ne glede na njihovo versko pripadnost.

Besedilo pripravil: p. Bogdan Knavs