Poslanci koalicije ponoči padli na izpitu o pomenu materinstva in očetovstva

Po nočnem glasovanju o predlogu Družinskega zakonika je 46 poslank in poslancev vladne koalicije padlo na izpitu, kljub temu, da smo jim državljanke in državljani na vse pretege pomagali. Posredovali smo jim namreč več kot 300 pisem z argumenti, da ne podprejo spornega zakonika, predstavniki Civilne iniciative za družino in pravice otrok pa smo med razpravo in glasovanjem množično z balkona spremljali sejo Državnega zbora.”

S temi besedami je Civilna iniciativa za družine pospremila nočno glasovanje o družinskem zakoniku.  Po besedah iniciative se je  “zgodila zgodovinska sramota, saj je 46 poslank in poslancev vladne koalicije prvič v vsej zgodovini na slovenskih tleh odločilo proti edinstveni vlogi materinstva in očetovstva pri rojstvu, razvoju in vzgoji otrok ter proti temeljni naravni pravici otroka do mame in očeta. Še nobena oblast na naših tleh v vsej zgodovini si tega privoščila!“.  Peticijo za družino in pravice otrok, ki je program Civilne iniciative za družino in pravice otrok, je dosedaj podpisalo že več kot 36.000 ljudi.

Ob glasovanju je sicer skupaj 38 poslancev SDS, SLS, SNS ter DESUS, glasovalo proti zakoniku.

V zvezi z glasovanjem so se oglasili tudi v stranki NSi. Po njihovem je “poslancem DZ zmanjkalo razuma in poguma, saj so glasovali po ukazu svojih političnih vodij in ne po lastnem prepričanju. Pokazala se je moč glasovalnega stroja koalicije, ki je kljub nasprotujočemu mnenju stroke in širše javnosti, na prvem branju izglasovala predlog zakonika in tako ustregla peščici ljudi ter ozkim liberalnim krogom, ki želijo uničiti vse tradicionalne vrednote slovenske družbe.  Ker  se veliko poslancev in volivcev koalicije ne strinja s predlogom zakonika obžalujemo, da se niso znali in zmogli upreti interesu strankarskih lobijev. S tem ko so mislili in odločali s tujo glavo,  pa so zanikali svoje vrednote in izdali svoje prepričanje, kakor tudi svoje volivce. Zakonska zveza med možem in ženo, ki je odprta za življenje, je velika vrednota in edina, ki lahko spočne življenje in nudi najboljše okolje za zdrav razvoj otrok“.