Po indeksu medijske svobode odlično 54. mesto

Jožef Praprotnik (Foto: osebni arhiv)

Mednarodna organizacija Novinarji brez meja je ob dnevu svobode medijev razglasila, da je po medijski svobodi Slovenija zdrsnila za 18 mest, kar je – roko na srce – odličen rezultat, če pomislimo ali se spomnimo zgolj neverjetnega truda naše evroposlanke Tanje Fajon, da bi vsestransko umazala, točneje posvinjala delo vlade Janeza Janše. Ob vsem svojem angažiranju pa nikakor ni bila osamljen strelec. Nacionalna televizija RTV Slovenija ji je bila pri tem v veliko pomoč, saj je dnevno objavljala, koliko dni so novinarji Slovenske tiskovne agencije brez plačila, čeravno je znano, da niso plačani kot dninarji, ampak kot vsi drugi dobivajo mesečne prejemke.

Nacionalka dobrih novic, npr. tiste o zamenjavi direktorja STA in rešitvi problema plačila, sploh ni objavljala

Na RTVS ni bilo objavljeno niti to, da je bilo po zamenjavi direktorja STA v hipu v njihovih očeh vse pokvarjeno, kar pomeni, da je bil po njihovem problem STA vlada, nikakor pa ne trma direktorja Bojana Veselinoviča. Ob tem ne moremo mimo Društva novinarjev Slovenije, ki se je s civilno družbo tedensko angažiralo pri pljuvanju po vladi, ki da je od prvega dne nastopa delovala janšistično, torej povsem v nasprotju z interesi ljudstva in gospodarstva. To, da je v času vladavine Janeza Janše padla stopnja brezposelnosti na najnižjo točko doslej, ni zasluga vlade, ampak ljudi, ki raje delajo kot protestirajo na kolesih.
Skratka, če upoštevamo vse silne napore opozicije, protestnikov, Društva novinarjev Slovenije, civilne družbe, medijskih hiš ter upokojenih politikov, potem je padec ugleda Slovenije zgolj za borih 18 mest slab, da ne rečemo kilav rezultat, ker je bil njihov interes: »Kolikor slabše za Slovenijo, toliko bolje za nas,« v smislu, da Slovenijo čim bolj osramotijo v očeh svetovne javnosti in medijev. Sram naj vas bo: toliko pljuvanja in gnojnice, padec pa zgolj za 18 mest.