Pismo bralca: Plačanci

marta-kos-marko-drago-kosMed novimi obrazi za prihodnje volitve se je pojavilo ime Marte Kos veleposlanice Republike  Slovenije v Berlinu. Gospa je sestra Draga in Lojzeta Kosa; vsa družina ima lepo plačane zaposlitve v državnih strukturah, Marta Kos je imela pred nastopom službe veleposlanice Slovenije v Berlinu s strani države financirane razne tečaje komunikacije, v Dnevniku je pred bližajočimi se volitvami 18. septembra 2008 objavila oglas za katerega je plačala 8.440,00 €. v njem je širila negativno propagando proti Janezu Janši; ki je v svojem mandatu uspešno predsedoval svetu Evrope; njegov minister za finance Andrej Bajuk bil priznan kot najboljši izmed finančnih ministrov EU, Slovenija je stopila v € območje in Janez Janša je svoj mandat 2004-2008 kot predsednik vlade z dobrim finančnim rezultatom uspešno zaključil. Levosučni pa so že pripravili diverzijo in brat  Marte Kos, Drago je v obdobju pred volitvami 2008, dobljeno nalogo s strani UDBO mafije »Afera Patria« izvršil in vse kaže, da je bil za opravljeno nalogo bogato nagrajen s pogodbo v višini nekaj sto tisoč €, z državno banko-NLB v Ljubljani. Drugi brat Marte Kos, Lojze Kos ima dosmrtno mesto dopisnika RTV Slovenije v Avstriji.

Dejstvo, da družino Kos plačuje država, se pravi vsi državljani Slovenije, je žalostno, kot tudi dejstvo, da so le del široke mreže, ki ovira demokratizacijo Slovenije.
S svojim delom kršijo ustavo Slovenije in resolucijo o človekovih pravicah; zato je njihova dejavnost kriminalna.

Tej njihovi raboti nista nasprotovala niti prvi varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek, niti ne nasprotuje sedanja varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, s čemer jasno kažeta kaj pomeni za njiju člen ustave Republike Slovenije ki pravi, da so vsi državljani Slovenije brez razlik pred  zakonom enaki.

V realnem svetu parlamentarnih demokracij in tržnega gospodarstva kriminalce za zločinska dejanja najemajo posamezna podjetja ali koncerni, ki se bore za prevlado na lokalnem ali mednarodnem trgu. Pri tej raboti pa morajo biti zelo previdni, kajti pod prste jim gledajo službe pregona, policije raznih vej, Interpol, tožilci, sodišča, saj naštete službe v teh državah svoje delo opravljajo neprimerno boljše kot v Sloveniji. Slovenijo pa naštete službe le sramote pred mednarodno skupnostjo.
Kako dolgo še!

Erik J. Krisch, Ljubljana