P. Sovdat, Finance: Janko ima problem

Problemu se reče prevzemanje odgovornosti za napake

Šef NLB Janko Medja zadnja dva dni namenja za to, da v medijih razlaga buče o podpisanih pogodbah za obvladovanje stresa zaposlenih na NLB. Včeraj na Odmevih, danes pa še na Planetu, je izustil, da imajo antistresne programe “za primere oboroženih ropov”. Da je našel tak izgovor, je potreboval skoraj mesec dni – 7. avgusta smo namreč razkrili prvo “antistresno” pogodbo (več na Za kaj NLB porablja naš denar: bančniki bi se sproščali s transcendentalno meditacijo).

NLB je takrat namreč pojasnjevala: “NLB v okviru varstva pri delu usposablja zaposlene za preventivo in skrb za zdravje, kar vključuje tudi povečanje usposobljenosti za obvladovanje stresa. NLB posveča veliko pozornosti skrbi za zaposlene v okviru družbene in okoljske politike in je tudi nosilec certifikata družini prijazno podjetje. Zdravje zaposlenih je pomembna prioriteta in hkrati pomembno pripomore k znižanju absentizma, boljšemu sodelovanju zaposlenih, boljši osredotočenosti na delo in boljšim delovnim rezultatom.”

Zdaj pa kar naenkrat oboroženi ropi?! Iskalnik google najde le tole: en oborožen rop lani decembra, v ljubljanskem Savskem naselju. Enega junija 2012 v Stražišču pri Kranju in enega oktobra istega leta v Kamniku. Enega leta 2005 v stari Ljubljani. Ter dva leta 2001 v Jaršah pri Domžalah in v Žalcu. Ob taki frekvenci je verjetno poslovno nepotrebno sklepati toliko antistresnih pogodb vnaprej, ne?

Na Odmevih je Medja dejal celo, če skrajšam, da sem si pogodbo o transcendentalni meditaciji kar izmislila. Pa si nisem. Prvič, objavljena je na spletni strani NLB – ker mora biti, po zakonu. In drugič, Andrej Rus, šef Atma centra, je sam – preden sem članek objavila – povedal, kaj predava. Transcendentalno meditacijo. Rus je tudi sam povedal, da ga je “NLB sama našla”. In sama določila znesek – na tečaj, ki stane 400 evrov, bi NLB lahko poslala 33,75 zaposlenega.

Več lahko preberete v Financah.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.