P. Frankl, Finance: Paradoksi slovenskih levičarjev

Če slovenskega levičarja nikjer ne vidiš, to ne pomeni, da si slep

Ta teden smo v Sloveniji uzakonili novosti glede zakonskih zvez, istospolni pari imajo enake pravice kot heteroseksualni. Ob tem nam naši politiki, ki se imajo za leve, radi povedo, da je Slovenija zato zdaj spet v družbi naprednih držav. Tudi sam menim, čeprav nisem slovenski levičar, da je prav, da smo pred zakonom izenačeni ne glede na spolno usmerjenost, a pri tem ne morem mimo paradoksov, ki so pri nas tako udomačeni.

Slovenski levičar je prepričan, da so denimo ZDA nazadnjaške. In da je recimo Venezuela napredna. Govorim o levičarjih tipa Luka Mesec. A glej, v številnih državah ZDA so homoseksualne poroke izenačene s heteroseksualnimi, v Venezueli pa ni tako. Zakaj je ta čavistična država, v kateri marsičesa primanjkuje, recimo mleka, za naše marksiste tako napredna? Ker je glavni kapitalist v Venezueli država. Slovenski levičar jo ljubi, in že to ga odmika od pravega levičarja, kajti če bi bil pravi levičar, bi menil, da mora država itak odmreti – mar nas niso nekoč tako učili pri STM (opomba za mlajše generacije: STM je kratica za srednješolski predmet Samoupravljanje s temelji marksizma)? Malo za šalo, malo za res. Pojdimo naprej: slovenski levičarji se bodo silovito zavzemali za pravice muslimanov in Palestincev, tu naj bi bili zelo napredni, mar ne, a da bi v Sloveniji imeli kako mošejo, hm, tega pa ne bodo podprli vehementno in z vsem glasom in srcem; kajti če bi, bi v Sloveniji že imeli kako. Smo najbolj glasni pri podpiranju muslimanov, a mošeja pri nas, hm, rajši bodimo tiho, podprimo rajši razredni boj muslimanov v nazadnjaških in krščansko fanatičnih ZDA, kjer, mimogrede, imajo nič koliko mošej.

Zakaj smo pri nas šele zdaj izenačili istospolne poroke z drugimi? Če je levica tradicionalni podpornik manjšin, deprivilegiranih, če je levica liberalna v tem smislu, potem je zatajila. Zakaj? Zato ker je pri nas levica zagovornik nekega delavskega gibanja, ki naj bi v svoji lasti imel proizvajalna sredstva. V tem duhu se je kalila naša levica in zato ogromno energije porabi za poglavitno vlogo države v gospodarstvu. Slovenska levica se bori za kapitalista nacionalno državo, in ker ima sama pomembno vlogo pri vodenju države, se levičarski liderji bojujejo za lastne rente. So levičarji, ki imajo v socializmu dostop do posebnih trgovin, le raja naj se drenja ob praznih policah. Manjšine podpirajo predvsem deklarativno, z dejanji bistveno manj. In najnovejša strategija za upravljanje državnega premoženja, ki je v dobršni meri kardeljanska, je samo en odsev tega njihovega razrednega in nacionalnega boja.

Namesto da bi se levica pri nas bojevala denimo za to, da bi imeli čim več poceni stanovanj, se bojuje za to, da bi Telekom bil državen.

Več lahko preberete na Financah.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.