Žiga Kovačič, načelnik slovenskih skavtov: Veseli smo podpore naših škofov

Smo slovenski katoliški skavti in želimo biti dejavni in konstruktivni deležniki družbe. Poudarjamo že večkrat omenjeno sovzgojo, s katero otroke in mlade vzgajamo v ljubeč in spoštljiv odnos med moškim in žensko, ki je osnova zakonskemu razmerju in trdnosti družine. Z veseljem lahko opazujemo veliko število “skavtskih družin”, ki so odprte za življenje in tudi v družinskem življenju ponosno živijo svoje skavtsko poslanstvo.

“So skavti še katoliški?”

Posebej zanimivi so pritiski, ki jih doživljajo krščanske in katoliške organizacije s strani levosučnih in libertarnih centrov moči. Nekaj tega prikritega mehanizma so razkrile depeše na Wikileaks v okviru zadnje ameriške predsedniške kampanje. Vsi smo lahko prebrali, da ima ameriško levičarstvo načrt „liberalizirati“ katolištvo od znotraj.

Peter Lovšin: “Po pomoči po poplavi so nas Slovenci vzljubili”

Ustanovitelj ZSKSS, Ljubljančan Peter Lovšin, je skavtizem spoznal sredi osemdesetih pri nas. Navdušil se je nad taborjenjem v naravi in nad skavtskimi veščinami. In kmalu se je porodila ideja, da bi lahko to izkušnjo prenesel tudi v Slovenijo, ki je v tistih letih doživljala obdobje velikih sprememb.

Skavt112: Če se srečamo v nesreči …

Predstavljajte si goreči avto (vozilo je čisto zakajeno) in v njem dva otroka, dojenček, ki je nezavesten, a diha in otrok star kakih 5 let, ki ne diha, … ter mama, ki je izgubila živce. Na mesto nesreče pride ekipa treh skavtov ali tabornikov in ukrepa.

Vsi skavti, a ne vsi taborniki!

V dneh od 11. do 15. avgusta 2014 je bila v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču izpeljana svetovna skavtska konferenca (World Scout Conference – WSC). Po informaciji Zveze tabornikov Slovenije je na konferenci sodelovalo približno 130 … Beri dalje

Skavti na volitve opremljeni z odgovori strank

Skavtinje in skavti, ki že imajo volilno pravico, so se dobro priravili na letošnje predčasne državnozborske volitve. Zanimalo jih je, kaj o žgočih vprašanjih skavtske in mladinske problematike menijo politične stranke in jim kar poslali … Beri dalje